Alumni LIIS

8 responses to “Un profesori, doi profesori, trei profesori…”

 1. xRoPaul

  Foarte bun acest articol!
  Felicitări Georgiana!
  Al-XlX-lea punct:”Reduceţi numărul de ore la şcoală”; aici sunt de partea ziarului. Și știi de ce? Pentru ca un elev termina orele la 17; ajunge acasa la 17:30-18 (în cazul meu dacă aș termina la 17… acasa aș fi la ora 19:| ). Ok… când mai are acel elev timpul necesar temelor, când îți învață și… să mai citească o carte…

 2. Iulia

  Şi să nu uităm de „soluţia” pe care o propun tovarăşii de la Adevărul, şi anume aceea ca „Părinţii să poată alege profesorii” sau „Părinţii să evalueze profesorii”. Mai pe înţelesul tuturor să vină badea Gheorghe cu patru clase să-şi dea cu părerea în privinţa capacităţilor cadrelor didactice. Şi în plus se vorbeşte ca şi cum învaţământul ar fi plin de afacerişti, că toţi profesorii meditează elevii, după cursuri, contra unor sume colosale de bani…
  Ce să zicem, Adevărul îşi îngrijeşte ratingul tabloidal sub pretenţia de ziar de înaltă calitate!

 3. Alex. C

  @xRoPaul: Termini la ora aia doar dacă ești de după-amiază, caz în care îți faci temele dimineața. Dacă vrei, poți, nu e școala cel mai mare ghimpe în dos.

  Geo, un articol foarte bine scris, competent, obiectiv, denotă profesionalism. Jurnalismul e de tine! Eu nu sunt de acord cu nicio acuzație formulată, sunt niște tâmpenii care nu pot avea drept autori decât niște indivizi ca și cei de care îmi povesteai mai demult. Fă-i oleacă de ocară, poate s-o prinde lumea că presa este, uneori, un depozit de gunoaie. Auzi la ei… „Nu vrem robe şi coroniţe pentru absolvire confecţionate neapărat la croitoreasa domnului sau a doamnei profesoare.” Ce robe, bre, ce croitoreasă, ce CORONIȚE?! Câți absolvenți își mai confecționeaza robele, câți dintre ei le mai cumpără, în condițiile în care le pot închiria?!? Și, în plus, ce treabă au toate acestea cu procesul didactic?? Am impresia că omuleții ăștia își scot la lumină frustrările acumulate de pe vremea când erau mici și proști și își toceau coatele pe băncile socialiste.

  Ai dreptate, Geo, e mai ușor să dobori pionii decât să atingi regele…

 4. Paul Aneci

  Un articol critic, îndrăzneț și realist… Stimate xRoPaul, împărtășim aceeași părere despre articolul Geogianei, însă am o sugestie pentru tine… interesează-te ce anume presupune programul after school, din cauza căruia elevii de GIMNAZIU ajung acasă la ora 17.00.

 5. Andrei

  Condițiile întâlnite în țările dezvoltate ale Europei în ceea ce privește învățământul, să fie aplicate în România? Sună la fel de utopic ca ideea de bază a socialismului…
  Părerea mea este că oamenii de la conducere din România, ori știu prea bine ce fac (încât au un plan foarte bine ticluit, un subterfugiu), ori habar nu au și nici nu le pasă.
  Iar conform Lamei lui Ockham, explicația cea mai simplă este cea mai probabilă, în acest caz a doua opțiune. Pornind de la lideri, care sunt varză, se duce totul de râpă.
  Aștept să văd dacă se va găsi cineva cu o soluție, vreodată, la această problemă, mai bine zis dacă o să apuc la viața mea o așa schimbare în conducerea țării.

 6. Kira

  Dacă nu vă convine, lăsați copii acasă (mă adresez părinților frustrați). Că este așa cum a publicat ziarul sau nu, școala este școală, profesorii sunt profesori, cerințele sunt cerințte. Ăsta este sistemul, trebuie să suportam. Nu vă convine, la revedere!

Lasă un Răspuns

*