Alumni LIIS

7 responses to “O Românie nebună, nebună, nebună…”

 1. Ionut

  ,,Comunismul a reinviat sub forma unui partid de nişă”. Aceasta afirmatie a ta mi se pare foarte grava si lipsita total de argumente plauzibile. Stiu la cine te-ai referit cand ai spus vorbele alea , oare daca rosu ala era albastru cum se hotarau odata sa fie ai mai fi avut aceeasi parere sau era alta.
  Dupa anii 90 multi au ramas cu impresia ( mai ales tinerii care nu au trait cu adevarat comunismul) ca partidul ala e comunist. Nu spun ca nu sunt grupuri de interese ( ca in orice partid mare – as spune dar n-am voie cu nume) dar mi se pare ca in acea organizatie sunt poate cei mai educati oameni in materie de politica se observa ca au o scoala politico-diplomatica fata de altii care din trei vorbe, doua vor sa fie glume si sa ia la misto.
  Iar in legatura cu alianta celor doua partide , social si liberal eu cred , cel putin la nivel toretic, ar putea rezulta ceva placut si necesar pentru poporul nostru. Noua nu ne trebuie nici capitalism salbatic dar nici socialism care sa ajute pe toti cei care nu vor sa munceasca, dar asteapta, ci ne trebuie o comunicare cat mai buna intre aceste doua ideologii, o comunicare in care intre stat si economia de piata sa existe un respect reciproc. Apoi, dupa acest pas se poate trece la o ceva mai dur.

 2. Anamaria Ghiban

  Dragii mei, deşi politica nu este domeniul meu preferat şi prefer să mă rezum la anumite chestiuni de principiu, nu pot decât să mă bucur că oamenii tineri, ca voi, sunt preocupaţi de viitorul ţării şi că îşi manifestă dorinţa de a discuta cât se poate de serios despre chestiuni care, în fond, ar trebui să ne preocupe pe toţi, sub o formă sau alta.

 3. losy

  Cel puţin din punct de vedere economic cele două doctrine sunt opuse. Liberalismul sprijină oamenii cu iniţiativă să îşi dezvolte afacerile creând cadrul legislativ necesar. Social democraţia militează pentru o împărţire mai echitabilă a „bogăţiilor”. Liberalismul dacă este la putere duce la dezvoltarea ţării, la acumulare de „bogaţii”, dar în timp amplifică nemulţumirea maselor. Masele nemlţumite, la următoarele alegeri îi preferă pe social-democaţi care vor împărţii „bogăţiile” acumulate, ceea ce va duce în timp la „sărăcirea” ţării şi la a nu mai avea ce împărţii… astfel ajunge din nou liberalismul la putere!
  Încercări de a îmbina aceste două direcţii s-au făcut în mai multe locuri, dar toate au eşuat din cauză ca se bazau pe o ipoteză falsă: „majoritatea oamenilor vor face diverse lucruri de bună voie…”! De fapt oamenii fac lucruri bune dacă sunt răsplătiţi (pozitiv sau negativ) pentru aceasta!
  Revenind la România, aici se tot încearcă de 20 de ani reinventarea roţii ceea ce duce de fapt la „jaf la drumul mare”, în care comisionale de la maximum 10% în alte părţi, ajung aici la până 90% (vezi cazurile Ridzi sau Udrea).
  Iar duminica viitoare vom fi puşi nou (a nu şiu câta oară) să alegem între 2 foşti comunişti legaţi „trainic” de serviciile secrete.
  În rest…

  Doamne ajuta!

 4. Iulia

  O cunoştinţă de-a mea, persoană politică, de altfel, cu care acum ceva timp purtam o polemică acidă, mi-a trântit în faţă că ideologie e ceea ce învăţăm noi acolo la şcoală. “Ce vă bagă ăia în cap”. Adică teorie. Aşadar, stupefiată, mi-am dat seama că, practic, democraţia îţi dă ocazia să-ţi înfiinţezi un partid pe care poţi să-l guvernezi dupa propriile valori, principii, viziuni, muşamalizând cu nişte substantive / adjective (strategie de marketing), pentru a obţine recunoaşterea gloatei. De ce ne mai mirăm de mizeria politică? Adică până la urmă nişte mizerii impun şi altora mizeriile din care-s făcuţi.

 5. kira

  „Prostia omenească mai are multe de învăţat de la cea românească.”
  Postie omenească: cum să declari căatunci când vei ajunge președinte vei declara război Rusiei? 🙂 Săracu Corneliu Vadim Tudor…

 6. kira

  sorry, *Prostie românească 🙂

Lasă un Răspuns

*