Reportaj realizat de Elena Druță și Dana Patraș
Acum o săptămână şi ceva, în calitate de responsabili pe clasă, am fost invitaţi la Consiliul Şcolar al Elevilor. Ni s-a adus la cunoştinţă faptul că avem nevoie de o conducere nouă a Consiliului (preşedintele consiliului, trei ajutoare ale preşedintelui şi un secretar), deoarece Georgiana Anca Şerban, fosta şefă a Consiliului, care timp de patru ani a venit cu idei noi şi proiecte care au schimbat foarte mult liceul şi elevii lui, nu mai poate fi şefă, dintr-un singur motiv: este în clasa a XII-a, fapt care-i dă multe bătăi de cap. S-a anunţat că avem la dispoziţie o săptămână pentru a ne depune portofoliile, cei care am dori să candidăm. Până la urmă, cei mai curajoşi s-au adeverit a fi următorii: Adelina Seserman (IX A), Ioana Chirilă (X C), Andreea Grigorovici (X C), Dacian Spînu (X D), Monica Nistor (XI C).
În perioada campaniei electorale, cei cinci au intrat în cursă cu piciorul drept, prin liceu au fost afişate postere, au fost împărţiţi fluturaşi, bomboane, pixuri, candidaţii ocupându-se foarte serios de subiect, creând astfel atmosfera unei campanii electorale foarte serioase. Revista școlii nu putea rata un astfel de eveniment. Prin urmare, am încercat să aflăm de la ei, candidații rămași în cursă, câteva informații care s-ar putea sa vă ajute în a lua decizia corectă:
Reporter J.S: Ce te-a determinat să candidezi pentru această funcţie?
Adelina: Candidez, deoarece consider că pot aduce o schimbare liceului şi îmi doresc să mă implic în diferite proiecte care să aducă liceul pe cele mai bune locuri dintre liceele din România.
Ioana: Vreau să mă implic, să fac ceea ce nu vor sau nu reuşesc să facă ceilalţi. Candidez pentru că mă simt bine susţinându-mi și ascultându-mi colegii.
Andreea: În primul rând îmi doresc să realizăm în şcoală multe proiecte deosebite și am convingerea că voi putea coordona aceste proiecte. Ca să recunosc, pentru mine a fost o provocare ce îmi va fi utilă şi mie personal.
Dacian: Faptul că nu există o bună comunicare între elevii liceului și conducerea liceului m-a determinat să preiau conducerea.
Monica: M-a determinat să candidez pentru acest post faptul că îmi doream o schimbare în liceu. Deoarece doream să mă implic mai mult în activitățile liceului, m-am gândit că aceasta ar fi o oportunitate excelentă să îmi exprim intenţiile.
Reporter J.S: Care este cea mai importantă schimbare pe care o vei face?
Adelina: Îmi doresc să schimb diferite lucruri, dar cel mai important e că vreau să reprezint într-adevăr elevii liceului în faţa conducerii şi îmi doresc să organizez cât mai multe activităţi educative, sportive, ecologice sau de voluntariat. De asemenea sunt dispusă să ascult şi părerile colectivului, ca să implementăm ideile noastre.
Ioana: Vreau să schimb imaginea liceului prin uniforme noi, o altă culoare a liceului, îmbunătăţirea site-ului, crearea unui forum. Organizarea unui nou proiect sau concurs judeţean.
Andreea: Nu cred că există cea mai importantă schimbare ce vreau să o realizez, sunt mai multe activităţi, spre exemplu să organizăm concursuri, activităţi extraşcolare, forumuri şi discuţii pe diferite teme, activităţi de voluntariat etc.
Dacian: Nu voi schimba nimic, doar voi încerca să continui ceea ce a început Georgiana (proiectele şi toate activităţile).
Monica: Dacă voi fi aleasă preşedinte pentru Consiliul Elevilor, îmi propun să îmbunătăţesc activitatea elevilor din liceu.
Reporter J.S: De ce tu şi nu contracandidaţii tăi?
Adelina: Eu, deoarece am avantajul că sunt de patru ani în liceu şi voi mai fi încă patru, astfel pot continua atât proiectele începute cât şi cele pe care le propun acum. De asemena, cunosc o mare parte din elevii acestei unităţi şi sunt pe pragul dintre cei de gimnaziu şi cei din liceu, deci voi putea asculta ambele opinii.
Ioana: Nu m-am implicat numai pentru a câştiga sau pentru a-mi ataca contracandidaţii, dimpotrivă, mă simt onorată că pot participa la această campanie alături de ei şi cred că am învăţat multe de la aceştia.
Andreea: Pentru că vă pot reprezenta, pot fi o cale spre ceea ce au de spus profesorii şi pot fi oglindirea noastră, a elevilor.
Dacian: Deoarece eu nu promit, eu chiar fac!
Monica: De ce eu? Deoarece mă simt în stare să fac acest lucru şi am experienţa necesară, fiind şefă a clasei timp de zece ani. Sunt o persoană cu foarte multă iniţiativă, care știe să lucreze în echipă. Ştiu să îi ascult pe cei cu care lucrez, dar știu și să-mi impun punctul de vedere atunci când este cazul.
Până acum, candidaţii au trecut prin două etape grele, acestea fiind perioada de campanie electorală şi dezbaterea finală cu toate prezentările, obstacolele, întrebările capcană la care au fost nevoiţi să răspundă. Urmează celelalte două etape, la fel de grele: alegerea propriu-zisă şi, desigur, validarea alegerilor. Nouă, elevilor, ne revine cea mai grea sarcină – aceea de a-l alege pe cel care ne-a convins şi care ne va cârmui în următorii ani.
Baftă candidaţilor !!!
Să câştige cel mai puternic!!!
Bună treaba cu alegerile. De fiecare dată se încearcă o comunicare mai bună între conducere şi elevi, ceea ce s-ar putea să ducă la rezultate într-un final. Iniţiativa e de apreciat ca şi destoinicia redactorilor care sunt!
Bravo fetele un articol minunat:) spor in continuare, deasemenea si candidatilor:)