Reportaj realizat de Ana-Maria Coteț și Elena Druță
A devenit o tradiție ca în fiecare an pe 25 ianuarie să îl cinstim pe patronul liceului nostru, Sfântul Grigore. De aceea, ieri, pe lângă slujba oficiată de preoţii prezenţi în școală cu această ocazie, s-au desfășurat mai multe activități extrascolare cu caracter educativ. În amfiteatrul liceului s-a desfăşurat „Maratonul de maxime marca Moisil” la care au participat câte doi elevi din fiecare clasă de a IX-a. De asemenea, în paralel s-a desfășurat un concurs intitulat „Viaţa şi activitatea lui Grigore Moisil” la care au fost tot doi reprezentanţi care au răspuns la zece întrebări. Imediat după ce s-a încheiat concursul de maxime la care elevii, deşi cuprinşi de emoţii s-au descurcat binişor a urmat sesiunea posterelor cu Moisil unde vedete au fost elevii din gimnaziu.
În timp ce juriul delibera câştigătorii, domnul profesor de matematică Ilie Croitoru a destins atmosfera cu câteva maxime mai deosebite.
Iată câteva impresii, la cald:
Reporter JS: Cum ţi s-a părut concursul?
Răzvan: La fel ca orice alt concurs, am avut şi unele emoţii constructive.
Cezar: A fost un concurs frumos de la care am învăţat mai multe lucruri atât despre liceu, cât şi despre Moisil.
Reporter JS: Cum a decurs activitatea, consideraţi că elevii s-au pregătit suficient de bine?
Prof. Maria Paşcan: În proporţie de 80% totul a decurs bine. Se constată o implicare mai slabă a candidaţilor faţă de anii precedenţi, însă organizarea a fost ok.
Mădălina Toadere (clasa a X-a E): A fost ceva nou pentru cei din clasa a IX -a. Activitatea a decurs bine, dar m-au dezamăgit băieţii pentru că nu au învăţat destul.
Într-un final juriul a decis următorul clasament:
„Maratonul de maxime marca Moisil”:
Menţiune – clasa a IX-a A;
Menţiune – clasa a IX-a D;
Premiul III – clasa a IX-a E;
Premiul II – clasa a IX-a B;
Premiul I – clasa a IX-a C.
„Viaţa şi activitatea lui Moisil”:
Premiul III – clasa a IX-a B;
Premiul III – clasa a IX-a D;
Premiul II – clasa a IX-a E;
Premiul II – clasa a IX-a A;
Premiul I – clasa a IX-a C.
Sesiunea de postere:
Menţiune – clasa a VII-a B;
Menţiune – clasa a VI-a B;
Premiul III – clasa a VIII-a B;
Premiul III – clasa a VIII-a A;
Premiul II – clasa a V-a A;
Premiul II – clasa a VII-a A;
Premiul I – clasa a V-a B;
Premiul I – clasa a VI-a A.
Fiecare participant a primit câte o diplomă, înmânată de domna director adjunct, prof. Cristina Timofte.
În același spirit omagial, în liceu s-a organizat și un concurs cu caracter religios și anume concursul dedicat vieții sfântului Grigorie Teologul, având ca participanți elevii clasei a X- B. Organizatorul concursului a fost domnul Alexandru Burac, profesor de religie. La activitate au asistat doamna profesor de religie Floricica Morariu și doamna director prof. Carmen Losonczy.
Clasa a fost împărțită în 4 echipe: verde, roșie, albastră și galbenă. Fiecare echipă avea câte un zar ,acumulând puncte și urmând un traseu stabilit de domnul profesor, la fiecare pas apărând diferite obstacole, fie întoarcerea la căsuța precendentă, fie o întrebare legată de viața sfântului.
Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă relaxantă, echipele fiind interesate de activitate și participând activ, fiind, în final, toți câștigători.
Reporter JS: Ce părere aveți despre desfășurarea acestei activități?
Prof. Floricica Morariu: Am avut parte de o participare activă, elevi impresionați și plăcut surprinși.
Prof. Alexandru Burac: Acesta a fost un experiment didactic, nu am mai încercat așa ceva niciodată, însă sunt mulțumit de ceea ce a ieșit, singura greșeală pe care am făcut-o au fost regulile pe care nu le-am pus clar, însă până la urmă totul s-a petrecut bine. Am pregătit și o mică surpriză pentru participanți, surpriza dulce de la final.
Ziua de 25 ianurie a constituit, într-un fel sau altul, o avanpremieră a evenimentelor ce vor urma în semestrul viitor cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înființarea Liceului de Informatică „Grigore Moisil”.
Comentarii recente