Articol realizat de Ciprian Purice şi Theodora Varvaroi
Dragi colegi, de câteva săptămâni umblă prin liceu un zvon cum că o nouă metodă stresantă de urmărire îşi va face apariţia.
Cu singuranţă şi tu cititorule te-ai întrebat cel puţin o dată: „dacă află mama de notă?”, „oare voi fi pedepsit/ă?” iar acum, aceste gânduri nelipsite din viaţa elevilor vor deveni simple afirmaţii şi ne vom gândi resemnaţi că nici bine nu s-a terminat ora şi părinţii deja ştiu de notă sau absenţa tocmai trecută.
Acestea fiind spuse, tot ce ne rămâne de facut este să ne gândim la alte scuze plauzibile chiar dacă relaţia bazată în general pe încredere dintre noi şi părinţi va avea mult de suferit.
Dar haideţi totuşi să aflăm ce este de fapt acest catalog electronic. Vă împărtășim câte ceva din experiența noastră la alte școli…
După o zi în care toată şcoala a avut parte de prezentări ce au durat nu mai mult nu mai puţin de o oră în care elevi model şi profesori înverşunaţi ne-au explicat ce frumos va fi, cât de performant este catalogul, ce uşor de accesat este, a urmat să facem cunoştinţă cu acele cutii negre din metal care ne vor ajuta să învăţăm mai bine.
Toate bune şi frumoase până la proba contrarie. Vorbind din proprie experienţă, deoarece am avut onoarea să colaborăm cu acest informator, putem spune că frica provocată conştient este inutilă. Programul nu a funcţionat aşa cum ne aşteptam, ba mai mult, cataloagele montate în fiecare sală de clasă au suferit „mici” accidente cum ar fi demontarea ecranului, lipirea tastelor cu superglue şi chiar schimbarea acestora între ele pentru ca profesorii să nu işi mai poată introduce parolele. Pentru a lamuri din start aceasta problemă, ţinem să menţionăm că aceste suferinţe suportate de cataloage au fost produse în mod neintenţionat… doar superglue-ul îşi face simţită prezenţa mai tot timpul printre micile taste, nu?Vorbind şi despre partea de software, putem spune că şi aici am întâmpinat destule probleme, programul având personalitate proprie, dovada fiind „toanele” pe care le avea: două zile funcţiona, alte patru nu.
Într-un final, ingeniosul program care părea să promită multe a ajuns să fie doar un mod perfect pentru profesori să discute cu parinţii şi să spună în timp real cu câte grade am întors capul în direcţia x, la data y.
Cred că despre acest catalog se pot spune foarte multe dar în concluzie vă sfătuim să nu vă alarmaţi cu privire la acest nou sistem deoarece nu este atât de rău precum ne lasă toţi să credem. Sperăm totuşi ca acest catalog să nu fie un mod prin care parinţii îşi vor pierde în totalitate încrederea în noi …
Ne pare rău că nu am prezentat latura bună a acestui catalog (pe care o știți deja… teoretic), dar am considerat că este necesar să aflaţi şi aceste detalii, dat fiind faptul că atâta lume îl prezintă ca fiind cel mai bun lucru care se poate implementa în şcoli.
Comentarii recente