Recunosc, aşteptam cu nerăbdare luna decembrie, luna în care se simte acea atmosferă de sărbătoare, când toată lumea face cadouri şi e alături de cei dragi, dar şi pentru că după cum bine ştiţi, în fiecare an, în această lună, liceul nostru îşi premiază olimpicii.
Nu există comparaţie pentru acele momente în care ştii că toată lumea te priveşte şi te aplaudă pentru rezulatele obţinute la olimpiade, când urci pe acea scenă, plin de emoţii pentru a-ţi lua premiul. Este nemaipomenit să ştii că ai lăsat ceva în urmă pentru ceilalţi colegi din liceul tău şi că poate astfel ai servit drept „model” pentru unii.
Cam aşa s-au simţit şi olimpicii noştri în seara de vineri, 9 decembrie, în sala Aula Magna a Universităţii Agronomice ,,Ion Ionescu de la Brad’’, Iaşi.
Seara a fost deschisă de Corul bărbătesc ,,Mitropolitul Iosif Naniescu” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi dirijat de arhid. Gabriel Nastasă, care a creat un moment deosebit, moment care ne-a introdus şi mai mult în atmosfera sărbătorilor de iarnă.
A urmat apoi discursul doamnei director, care i-a premiat mai întâi pe domnii profesori, cei care îşi sacrifică viaţa personală pentru a clădi destinele frumoase ale elevilor liceului. Tot ei sunt cei care rămân cu speranţa că în anii ce urmează elevii să le spună un simplu :„Mulţumesc domnule, doamnă profesor!”.
Premierea a avut loc în ordinea descrescătoare a obţinerii premiilor la fiecare obiect : pe primele locuri, la egalitate cu 3 premii la etapa naţională şi 15 premii la etapa judeţeană la olimpiada de informatică, au fost doamnele profesoare Cornelia Ivaşc şi Mirela Ţibu. Lista a fost însă lungă, foarte mulți dintre domnii profesori au coordonat elevi care au obținut numeroase premii la etapa județeană a olimpiadelor.
Cum era de aşteptat a urmat şi premierea elevilor, elevi care duc mai departe numele liceului, emblema liceului nostru dacă putem spune aşa.
Cu menţiune la etapa judeţeană şi medalia de aur la etapa naţională a olimpiadei de informatică, eleva Liana Ţucăr din clasa a 10-a A a fost prima pe lista premianților. Tot medalie de aur la etapa naţională a olimpiadei de informatică a obţinut şi Marta Filimon din clasa a 10-a B.
Medalia de argint la olimpiada naţională de informatică au obţinut-o Denis Banu (clasa a 6-a A), Maria Roxana Luca (clasa a 8-a B) şi Cezar Andrici (clasa a 9-a B) , iar lista continuă cu o mulţime de premii.
Am adresat câteva întrebări domnilor profesori:
Reporter JS: Cum vi s-a părut organizarea şi modul în care a decurs această seară?
Prof. Mariana Paşcan: Fără îndoială organizarea este mult mai bună decât în alţi ani, deoarece am beneficiat de o sponorizare mai bună şi nu am fost nevoiţi să plătim această sală pentru că liceul este în parteneriat cu Universitatea, însă este supărător faptul că nu au putut ajunge toţi profesorii şi elevii.
Prof. Silvia Grecu: Premierea olimpicilor a fost o activitate deosebită, a fost bine organizată şi a răsplatit premiile obţinute la olimpiade, de către elevii liceului.
Reporter JS: Ce părerea aveţi de iniţiativa direcţiunii de a premia şi în acest an olimpicii şi domnii profesori?
Prof. Mariana Paşcan: Premierea se face din eforturi proprii, iar datorită crizei financiare a fost foarte greu, dar suntem mulţumiţi că am reuşit şi în acest an să-i răsplătim pe olimpicii noştri.
Prof. Mirela Ţibu: Nu mă surprinde iniţiativa. Este absolut demnă de laudă, o percep ca o iniţiativă de a valoriza efortul şi talentul elevilor şi al profesorilor, un mod de recunoaştere foarte demn. Apreciez în mod deosebit efortul încununat de succes în găsirea sponsorilor şi atragerea sprijinului financiar din partea asociaţiei. Iar momentul de suflet oferit de studenţii de la Facultatea de Teologie în prag de sărbatori mi s-a părut extrem de emoţionant.
Reporter JS: Aş dori să transmiteţi şi un mesaj pentru olimpici.
Prof. Grecu Silvia: Olimpicilor liceului le transmit felicitări pentru premiile obţinute şi le doresc să aibă şi în viitor cât mai multe succese la olimpiade şi concursuri, să continue cu pasiune şi perseverenţă drumul performanţei în domeniul pe care şi l-au ales.
Prof. Mariana Paşcan: Cum mi-l doresc mie, îl doresc tuturor: să aducem cât mai multe premii, dar mai ales mai multe premii I şi la olimpiada naţională, pentru că potenţial există, dar avem nevoie şi de un pic de şansă.
Nu puteam să nu ţin cont şi de părerile elevilor:
Reporter JS: Cum ţi s-a părut momentul artistic susţinut de corul Facultăţii de Teologie?
Adelina Seserman (X A): Momentul susţinut de corul Facultăţii de Teologie a fost unul într-adevar impresionant, ne-a introdus în spiritul sărbătorilor de iarnă, ne-a insuflat linişte, fericire şi bucurie atât elevilor cât şi profesorilor.
Alexandru Cîtea (XII B): Mi s-a părut potrivit evenimentului, mai ales că vin sărbătorile de iarnă şi e plăcut sa auzi un cor bărbătesc cântând colinde cu atâta dedicaţie şi pasiune pentru muzică. Mie unul mi-a plăcut foarte mult.
Elena Druţă (XI F): Nu e cea mai bună întrebare, pentru că, sincer, părerea mea este că acest cor nu avea ce căuta la o astfel de activitate… adică nu văd ce impact sau importanţă ar avea religia cu premierea olimpicilor. A fost frumos din punct de vedere artistic, mă refer la organizarea corului pe trei voci, dar mie personal nu-mi plac astfel de „cântări”.
Reporter JS: Cum te simţi acum când ştii că efortul depus de tine a fost răsplătit?
Adelina Seserman (X A): Această răsplată a devenit o tradiţie pentru liceul nostru şi mă simt mândră de mine că am avut ocazia să iau parte la ea . Este un sentiment plăcut să ştii că există persoane care te apreciază.
Alexandru Cîtea (XII B): Personal, nu aşteptam nicio răsplată pentru munca depusă, cel puţin nu una de acest fel. Munca în sine e răsplata, iar dacă aş fi reuşit să ajung la ONI (Olimpiada Naţională de Informatică) aş fi fost mult mai fericit, dar e plăcut să ştii că şcoala noastră apreciază eforturile elevilor săi şi îi încurajează spre noi rezultate.
Elena Druţă (XI F): Sincer, nu pot zice că mă simt diferit. Poate pentru că acest premiu l-am obţinut anul trecut şi deja am reuşit să uit de el, dar a fost frumos din partea liceului să premieze elevii care depun efort pentru ei, în primul rând, dar în acelaşi timp şi pentru liceu. E o iniţiativă demnă de laudă.
Reporter JS: Care e satisfacţia cea mai mare pentru un olimpic?
Liana Ţucăr (X A): Cea mai mare satisfacţie pentru un olimpic este să obţină un premiu important, dar, poate chiar mai presus de atât, să îi fie recunoscute meritele într-un cadru festiv împreună cu alţi olimpici, deoarece este important pentru noi să vedem că sunt promovate şi valorile, nu numai toate ,,modelele” pe care le vedem zilnic la televizor şi că toată munca noastră contează.
Adelina Seserman (X A): Satisfacţia unui olimpic este să vezi că toată munca depusă a adus roade şi te motivează să munceşti mai departe.
Alexandru Cîtea (XII B): Cred că cel mai frumos moment e cel în care vezi că munca ta a dat roade şi ai reuşit să-i întreci pe toţi ceilalţi ce concurau cu tine. Pentru rezultatele de anul trecut nu mă pot numi, cel puţin nu după standarde proprii, un adevarat olimpic (am ajuns doar la OJI), dar anul acesta sper că va fi mai bine.
Mie nu îmi rămâne decât să le transmit felicitări atât olimpicilor, cât şi profesorilor şi să le urez mult succes şi în anul care vine!
Comentarii recente