Aşa cum bine ştiţi miercuri, 31 noiembrie, am sărbătorit Halloweenul. Deşi, poate, sunt obiceiuri româneşti pe care le-am dat uitării, am început să acordăm importanţă unor tradiţii străine, dar care prind din ce în ce mai mult la noi. Aşadar şi liceul nostru a intrat în acest spirit, organizând un concurs interesant, care le-a pus imaginaţia la încercare participanţilor.
Odată facută lista concurenţilor, a trebuit ca aceştia să-şi decoreze clasa cât mai înfricoşător, mai sinistru, pentru a speria juriul atât de tare, încât să câştige. Cum era de aşteptat, clasele de gimnaziu au fost cele mai implicate, fiind ajutate, bineînţeles şi de părinţi, pe care i-am surprins cărând zeci de bostani în curtea liceului.
Juriul a fost alcătuit dintr-o parte a colectivului clasei a-11 A, care s-a împărţit în patru echipe, ce au monitorizat cele 12 clase înscrise. După multe tensiuni şi divergenţe în cadrul echipelor, primele 2 locuri fiind foarte greu de acordat, deoarece clasele au fost extraordinare, s-au decis şi câştigătorii. În final, clasamentul a aratat aşa:
Locul I 5A şi 7A
Locul II 5B şi 6B
Locul III 10A
Menţiune I 9B şi 6A
Menţiune II 9C şi 8B
Menţiune III 6C
Diplomă de participare 10C şi 8A
Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul primului Consiliu al Elevilor, cu toţii fiind aplaudaţi la scenă deschisă. După încheierea evenimentului, am surprins doi organizatori, care ne-au satisfăcut câteva curiozităţi.
Redactor JS: Halloweenul este o sărbatoare importată de la americani. De ce a început să fie atât de îndrăgită la noi?
Duduţă Ana-Maria: Din punctul meu de vedere, aceasta sărbătoare a fost importată, deoarece li se adresează copiilor şi îi ajută să-şi dezvolte imaginaţia.
Redactor JS: Cum i-aţi determinat pe elevii de gimnaziu să participe într-un număr atât de mare?
Cristian Hitruc: Elevii de gimnaziu îşi doresc ocazii unde să-şi poată arăta creativitatea şi, totodată, să se distreze şi să se reunească, iar acest concurs a fost o ocazie extraordinară în acest sens.
Redactor JS: În ce a constat concursul şi cum s-a desfaşurat?
Duduţă Ana-Maria: Mai întâi am alcătuit o listă cu participanţii, iar după înscriere, aceştia au avut două zile la dispoziţie să-şi decoreze sala. În pauza mare, pe 31 noiembrie, noi am cutreierat prin fiecare clasă şi le-am acordat punctaje pe cinci criterii stabilite anterior. La sfârşitul, zilei toţi organizatorii am rămas şi am analizat, pe baza pozelor făcute, care a fost cea mai frumoasă clasă.
Redactor JS: Veţi mai organiza astfel de evenimente?
Cristian Hitruc: Desigur, cu prima ocazie vom face noi activităţi, atât pentru cei de gimnaziu, cât şi pentru cei de liceu. Noi, organizatorii, sperăm că toţi participanţii s-au distrat şi au învăţat să lucreze în echipă, clasele a V- A şi a V-a B fiind dovada că dacă îşi doresc, pot să reuşească.
Comentarii recente