În perioada 19-23 noiembrie, aţi putut admira o expoziţie de artă vizuală pe holul principal al Liceului de Informatică. Elevii liceului au demonstrat că, dincolo de gândirea pragmatică, nu le este străină nici latura artistică, iar sub îndrumarea doamnelor profesoare Mihaela Ştirbu şi Maria Paşcan, aceştia au contribuit la organizarea expoziţiei.
În cadrul vernisajului au fost invitate doamna prof. dr. Raluca Hreniuc şi doamna directoare Carmen Losonczy, care au ţinut un discurs despre munca elevilor ce au excelat în aproape toate tehnicile educaţiei plastice, precum: arta digitală, arta grafică şi vitraliul.
Un element de noutate folosit în liceu este tehnica vitraliului – tehnică murală în care efectul este obţinut printr-un amestec special de lumină şi culoare… Transparenţa vitraliilor sporeşte luminiozitatea spaţiului în care sunt încadrate şi le recomandă atât pentru ferestre, cupole, uşi, panouri decorative, cât şi pentru obiecte pictate/decorate… în cazul de faţă – paharul. Vitraliul – element decorativ, dar şi cu funcţionalitate, oferă distincţie, armonie, notă personală şi căldura ambientului, găsindu-şi loc în orice parte a încăperii. Efectul vitraliului este dublu, el înfrumuţesând atât exteriorul, cât şi interiorul unui spaţiu, permiţând trecerea luminii…
Acest eveniment unic a fost dedicat celor 53 de ani de la declararea drepturilor copilului. Cu ajutorul artei, elevii s-au folosit de dreptul la educaţie, axându-se pe cea vizual-plastică, având posibilitatea de a se exprima liber. Informatica deschide noi lumi, din acest motiv coordonatorii proiectului au îmbrăţişat ideea de a ne axa şi pe artă, aprobând ideea că educaţia plastică urmăreşte formarea oamenilor complecşi. Atât elevii participanţi, cât şi elevii prezenţi la vernisaj, au plecat mai îmbogăţiţi sufleteşte.
Pe data de 19 noiembrie a fost organizat pentru prima dată în liceu un asemenea eveniment artistic. Este de remarcat faptul că în Iaşi nu există astfel de centre permanente, în care elevii pot vedea şi lucrările expuse ale altor elevi. Pentru cei interesaţi, astfel de expoziţii se organizează ocazional la Casa Corpului Didactic, pe diverse teme, precum Crăciunul sau Eminesciana.
Felicitări tuturor colegilor implicaţi, care ne-au dat un exemplu de bună practică! Aşteptăm cu nerăbdare următorul eveniment!
Comentarii recente