Cea mai frumoasă bibliotecă – Biblioteca Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iaşi

prc-2317_technical_university_prc_22gheorghe_asachiprc_22_library__iasi__romania_77967300Biblioteca Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iaşi a fost desemnată cea mai frumoasă bibliotecă din lume în anul 2015, în urma unei selecţii realizate în Regatul Unit, de către cercetători britanici. Românii din diaspora au jucat un rol important, o mare parte dintre cei intervievaţi în scopul realizării unui top al bibliotecilor din elita mondială fiind români sau de origine română. Biblioteca Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost singura selecţionată din România şi, se pare, extrem de apreciată de către votanţi.

Angajaţii bibliotecii au aflat din media despre selecţie şi despre onorantul loc pe care l-au ocupat, necunoscând această competiţie, dar mândrindu-se cu acest titlu.627x0

Stând de vorbă cu directorul instituţiei, am aflat câte ceva despre planurile de viitor ale prestigioasei biblioteci: renovarea sălii interioare, dar şi a întregului Palat Universitar, recuperarea volumelor “pierdute pe drum” de la bibliotecile din Călăraşi, Buzău, Bucureşti şi Craiova, dar şi achiziţionarea de noi volume, întrucât majoritatea celor actuale sunt vechi şi de aceeaşi filieră educaţională, cea tehnică.

Impresionantă şi impunătoare, cu săli înalte şi elegante, Biblioteca Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” încântă privirile, oferind un spaţiu de studiu elitist şi se adresează tinerilor dornici de lectură de specialitate, dar nu numai.

Share Button

Lasă un Răspuns

*