Cu ocazia unei mari sărbători, Înălţarea Domnului, şcoala noastră a organizat joi, pe 21 mai, un concurs interdisciplinar, intitulat „Lumina din suflet” care a concentrat mai multe momente emoționante și de o înaltă ținută.
Concursul a fost deschis de către doamna profesoară de religie Violeta Ţuţui care a mulţumit elevilor şi conducerii şcolii pentru implicarea în orgamizarea acestui eveniment şi a prezentat desfăşurarea momentelor artistice.
Juriul a fost compus din doamnele profesoare Dana Anghelescu, Floricica Murariu şi Mihaela Ştirbu. Acesta a acordat fiecărui elev punctajul cuvenit într-o manieră obiectivă şi au evaluat expresivitatea şi acurateţea vorbirii, înţelegerea textului, transmiterea mesajului, originalitatea şi creativitatea în interpretare, dar şi intensitatea trăirii.
Cei care au deschis concursul au fost elevii de la secţiunea de interpretare din lirica poeţilor consacraţi: Leonte Tiberiu din clasa a VI-a, Medrihan Ştefan din clasa a VII-a, Rareş Albescu din clasa a VI-a. La această secţiune, liceul a fost reprezentat de către Mihai Perju şi Stănoi Ştefania din clasa a IX-a. Aceştia au interpretat, pe rând, poeziile, fiind aplaudați cu mult entuziasm de publicul inimos.
A urmat un moment muzical al corului Amadeus junior, coordonat de doamna profesoară Delia Simionescu.
Plini de emoţii, dar cu mult elan au fost şi elevii de la secţiunea creaţie: Nedelcu Cristian Denis , Penu Anca-Alexandra , Pricop Ana Ilinca – din clasa a VI-a, Romanescu Adia din clasa a V-a, Gimiga Mihaela-Andreea din clasa a IX-a, Hritac Vlad Andrei din clasa a X-a, Lungu Robert şi Smocinschi Ana din clasa a IX-a. Aceştia şi-au interpretat pe scenă propriile poezii care au fost pe placul publicului.
După încheierea concursului, trupa de teatru ASC a pus în scenă piesa – Când oferi un buchet de flori unei persoane dragi, alegi florile cele mai frumoase – sub îndrumarea doamnei profesoare Ramona Comănescu. Personajele au prins viaţă cu ajutorul elevilor Liceului de Informatică, care şi-au dat toată silinţa ca totul să fie perfect. Aceştia au făcut un spectacol încântător şi au fost felicitaţi cu ropote de aplauze, piesa fiind foarte bine receptată de către elevii şi profesorii prezenţi în sală.
Pentru un strop de diversitate, pe scena din amfiteatrul şcolii au urcat Ursache George-Valerian, elev al clasei a IX.a F, alături de partenera sa, Ciubotaru Mara-Elena de la clubul de dans sportiv Olympic Dance, antrenaţi de Ciprian Diaconu. Cu multă eleganţă, stil, expresivitate, dexteritate şi cu mult profesionalism, aceştia au făcut o demonstraşie de cha-cha şi rumba, impecabilă şi impresionantă.
Activitatea desfăşurată în cadrul liceului s-a încheiat cu decernarea premiilor de către doamna directoare Carmen Losonczy.
La secţiunea interpretare, la clasele V-VIII, premiul I a fost acordat elevului Rareş Albescu, din clasa a VI-a, elev al doamnei profesoare Anamaria Ghiban, care a interpretat poezia La Paşti , de Geroge Coşbuc. Premiul al II-lea l-a câştigat Medrihan Ştefan din clasa a VII-a, care, sub îndrumarea doamnei profesoarei Violeta Ţuţui, a interpretat poezia Mă aşteaptă tatăl meu. de Maria Luca.
La liceu, premiul I a fost câştigat de către Mihai Perju, din clasa a IX-a, profesorul coordonator fiind doamna Ramona Comănescu, după ce a recitat poezia Doamne, de Vasile Voiculescu. Ştefania Stănoi, din clasa a IX-a, sub îndrumarea doamnei profesoare Anamaria Ghiban, a câştigat premiul II, după ce a interpretat poezia Rugăciune, de Mihai Eminescu.
La secţiunea creaţie, premiul I a fost acordat elevei Romanescu Adia care a recitat poezia De azi, de mâine. Premiul al II-lea a mers către Pricop Andra Ilinca, ce a interpretat poezia Cineva le face pe toate. Eleva Penu Anca-Alexandra a câştigat premiul III cu poezia Am un îngeraş şi Nedelcu Cristian Denis a primit menţiune după recitarea poeziei Rugă în prag de sărbătoare. Toti sunt elevi în clasa a V-a şi au avut ca profesor coordonator pe doamna Violeta Ţuţui.
La liceu, Lungu Robert, din clasa a IX-a, elev al doamnei profesore Ramona Comănescu, a recitat poezia Rugăciunea mamei mele, cu ajutorul căreia a câştigat premiul I. Tot din clasa a IX-a, cu poezia Al meu Dumnezeu!, Smocinschi Ana a câştigat premiul II, fiind la egalitate cu Hrițac Vlad-Andrei din clasa a X-a, cu poezia Înălţare; acesta a fost coordonat de doamna Ramona Comănescu. Poezia Inocenţa unei raze de soare interpretată şi scrisă de eleva Gimiga Mihaela-Andreea din clasa a IX-a, a primit premiul al III-lea.
Atât participanţii, cât şi publicul din sală au avut ocazia să asiste la un eveniment deosebit organizat în cadrul Liceului de Informatică şi să rămână cu o amintire plăcută și cu promisiunea unei ediții viitoare.
Comentarii recente