Articol scris de Claudiu Mihalache, Elena Tanasă, Marta Filimon, Răzvan Litianu, Sebastian Neagu şi Daniel Ungureanu
Miercuri – 17 august
Miercuri a fost cea mai obositoare zi a taberei din cauza drumului lung parcurs. Itinerariul bine stabilit a cuprins vizitarea peşterii Dâmbovicioara, a castelului Bran, a cetăţii Râşnov şi a oraşului Braşov. Peştera Dâmbovicioara nu este cea mai spectaculoasă peşteră din România, însă un element spectaculos este, cu siguranță, micul ghid, un băieţel de clasele primare, care cu extrem de multă seriozitate îţi prezintă peştera. Ea este situată în versantul stâng al văii Dâmbovicioara. Are o lungime de 550 de metri, însă după 150 de metri galeria se îngustează, ea neputând fi accesibilă turiştilor.
Castelul Bran, cea de a două oprire, este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din ţara noastră. Construirea castelului a fost finalizată în anul 1377. După schimbarea repetată a proprietarului el a fost donat reginei Măria a României. Un lucru care nu mi-a plăcut deloc este lipsă ghidului deoarece atunci când auzi un om vorbind îţi este mult mai uşor să îţi imaginezi şi să înţelegi unele lucruri decât atunci când le citeşti de pe nişte bucăţi de sticlă atârnate pe pereţii fiecărei cameră care devin obositoare şi plictisitoare.
Cetatea Râşnov îţi oferă o privelişte minunată. Ea a fost construită în secolele al XII-lea – al XIV-lea de către locuitorii aşezării cu acelaşi nume pentru a se apăra de atacurile tătare. De asemenea nici la cetatea Râşnov nu a existat un ghid care să ne descopere o mică parte de istorie, in schimb am urcat la cel mai înalt punct si am putut vizualiza orașul Cristian și împrejurimile într-o imagine de 360 grade.
Braşovul este cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase oraşe româneşti, un oraş plin de culoare în care şi noi am poposit pentru două, poate trei ore. Din cauza timpului limitat nu am avut timp să vizităm decât Biserica Neagră şi Strada Sforii. Însă cu toţii ne-am făcut timp pentru o plimbare rapidă prin Piaţă Sfatului, dar cum se întâmplă mai des in excursii, câțiva s-au pierdut și grupul i-a așteptat lângă microbuz.
Spre finalul zilei ne-am distrat ascultând muzică şi dansând.
Joi – 18 august
Cea de-a patra zi din săptămâna „aventurierilor” a început că toate celelalte cu micul dejun. Însă, urma să facem ceva special , ceva ce nu mai făcusem până acum: tir cu arcul şi un concurs ce a constat în confecţionarea unei bărcuţe din materiale găsite prin pădure.
Pădurea se află în spatele vilei, dar pentru a ajunge acolo trebuia să înconjurăm puţin. Ajunşi acolo am făcut două echipe, după care fiecare şi-a ales ce să facă mai întâi, tir cu arcul sau confecţionarea bărcuţei. Bineînţeles, nu am fost singuri în pădure, pe lângă doamnă profesoară ne-a însoţit si animatorul care ne-a învăţat să folosim arcul. Au trecut repede toate acestea deoarece ne-am distrat şi relaxat în acelaşi timp ,după care ne-am dus să luăm prânzul, urmând apoi să mergem la Cascada Urlătoare. Acolo era răcoare, însă acest lucru nu ne-a împiedicat să ne distrăm şi să facem multe poze (cel mai amuzant semn de la cascadă era avertizarea „Atenție, urși!” iar mai jos, cu pixul, adăugat: morți).
Întorşi la vilă am luat cina, am pus muzică şi ne-am distrat până când ne-a luat somnul.
Comentarii recente