2 responses to “Credinţa, sursă de profit”

 1. Druță Elena

  Consider că tot oamenii, atât ieșenii, cât și cei din alte regiuni, sunt de vină pentru faptul că cineva strânge sume uriașe, ce se duc spre nicăieri. Dacă am fi mai simpli și nu ne-am îmbulzi la tot ce este nou, fără a judeca dacă avem nevoie de acel ceva sau nu, am avea doar de câștigat.

 2. adrian

  1.Ce e rau in faptul ca niste oameni au castigat, in mod cinstit, niste bani? Nimeni nu i-a obligat pe clientii acestor tarabe sa-si scoata banii si sa-i ofere in schimbul unor marfuri care au sau nu (pe cine intereseaza) legatura cu sarbatoarea.. De fapt e greu sa cerem tuturor acelor oameni sa fie toti deopotriva: unii vad in aceste sarbatori un prilej de a castiga altii,,pelerinii, au venit pentru ca nu au putut sta acasa, pentru au simtit chemarea Cuvioasei la smerenie, asezandu-se, cuminti, la rândul ce duce, si la propriu, si la figurat, in sus, pe colina Mitropoliei.
  2.Nu voi comenta de unde a aparut suma cu cinci cifre din articol, insă mă întreb: cum ar fi posibilă sustinerea tuturor proiectelor Mitropoliei fără bani.Cunoasteți vreunul din acestea? Va recomand să consultati date statistice oficiale, nu vorbe, care arata ca impozitele platite de biserica sunt mai mari decât contributia pe care o plateste statul pentru o parte din salariile preotilor. Daca nu stiati, va informez că statul plateste o parte din slariile preotilor insă impozitul se ia pentru întregul salariu. Ce părere aveti? Nu cred că ar conveni cuiva. Sau poate dumneavoastră? Vă mai dau un exemplu. Stiti cât costă Catedrala Mântuirii Neamului? Vă spun eu. 8(opt) km de autostradă. Credeți că e mult sau puțin?
  3.Deși articolul se numeste Credinta, sursă de profit, am observat că ați menționat , spre deosebire de alti confrati jurnalisti, si despre partea spirituală a sărbătorii și vreau să vă felicit pentru asta. Minuni se întâmplă nu numai la sărbătoarea Cuvioasei ,ci în toate zillele unui an. De fapt, o minune pe care nu o mai bagă nimeni în seamă este mulțimea pelerinilor pe care Cuvioasa îi adună în fiecare an de ziua ei și pe care nimeni nu-i forțează să vină, ca pe timpuri la sărbătorile vechiului regim. Fără ei am fi mult mai săraci spiritual.
  …si ultimul Si ce e condamnabil în faptul că se fac bani din vânzarea de candele sau lumânări sau iconițe? sau considerați că această activitate ar trebui scoasă înafara legii și ar trebui legalizate alte activități precum prostituția ori consumul de droguri ușoare, așa cum propunea un parlamentar care are probabil interese in afacerile ilegale? Oare nu se mai poate gândi cu dreptate și cu simțul valorii? Cu bine și pe curând.

Lasă un Răspuns

*