Prisoners (2013)

prisoners-665704l            Oamenii pot fi prizonieri atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere emoțional, devenind astfel prizonieri ai propriului psihic. Filmul Prisoners ilustrează capacitatea de sacrificiu a unui părinte, care este în stare să facă orice pentru familia sa, indiferent de consecințe. Sub regia lui Denis Villeneuve, pelicula poate fi considerată o capodoperă a genului, reușind să creeze un suspans uimitor, echilibrat perfect cu scenele șocante și conflictul interior al protagonistului.

            Ce mai poate face un părinte pentru când societatea nu îl poate ajuta în salvarea propriului copil? Prisoners prezintă drama prin care trece Keller Dover (Hugh Jackma), în cumplitele momente în care fiica sa este răpită și nimeni nu pare a fi în stare să îl ajute. Astfel, el ia problema în propriile mâini, încercând, prin metode neortodoxe, să afle noi informații de la cel pe care îl credea vinovat, un bărbat cu deficiențe mintale, care nu avea creierul mai dezvoltat decât cel al unui copil de zece ani.

            De partea legii, detectivul David Loki (Jake Gyllenhaal) este cel care conduce investigația răpirii fetei. Acesta îl arestează pe Alex Jones, a cărui rulotă fusese văzută în cartierul în care locuia famila Dover cu puțin înainte ca fata să fie răpită. Datorită deficiențelor sale mentale și a lipsei de dovezi, acesta este eliberat, însă, la puțin timp este închis de către Dover într-un vechi apartament și torturat, pentru a divulga informații legate de dispariția fetei.

            În cele din urmă, tatăl ajunge față în față cu cel responsabil pentru răpirea fetei, însă trebuie să se sacrifice pe sine însuși pentru siguranța familiei sale. Finalul este unul deschis, lăsând loc interpretărilor multiple.

            În cele 153 de minute filmul reușește să mențină interesul printr-un suspans apăsător, cu răsturnări de situații și multe ipoteze legate de cel care se află în spatele evenimentelor.  Prisoners este un film excepțional, o capodoperă a genului, pe care o recomand oricărui cinefil dornic de filme psihologice, în care nimic nu este ceea ce pare a fi.

Share Button

Lasă un Răspuns

*