Siguranţa pe internet?

Astăzi, 28 aprilieDSC_7178, s-a desfăşurat în amfiteatrul Liceului Teoretic de Informatică un seminar de o actualitate şi o importanţă majoră:  seminarul Siguranţă pe internet. Acesta este, în genere, destinat profesorilor şi directorilor de instituţii şcolare. Acum a fost coordonat de elevi, în mare parte de gimnaziu.

Tema programului a fost, cum este şi evident, internetul. Actualitatea mesajului transmis a fost extraordinară, întrucât, conform unui raport întocmit de Institutul de cercetare Forrester, numărul calculatoarelor de pe glob va ajunge până la sfârşitul anului curent la 2,25 miliarde, dintre care 8,5 milioane vor fi în România. Aşadar, se înţelege nevoia unui astfel de seminar deoarece, odată cu explozia  utilizatorilor de computere, creşte şi numărul de posibili „infractori cibernetici”, una dintre ţintele acestora putând fi copiii.DSC_7170

Printre participanţi s-au numărat directori ai unor licee ieşene, precum Liceul Alexandru cel Bun, sau Liceul Dimitrie Cantemir. Evenimentul a fost orchestrat de d-na profesor Lăcrămioara Tufescu, ce a intervenit pentru a lămuri unele aspecte.

Siguranţa pe internet este, de mult timp, o problemă majoră, deoarece fenomenul de bullying a devenit din ce în ce mai cunoscut, afectând un număr tot mai mare de copii. Acesta desemnează în principal abuzurile fizice, dar şi de natură psihică asupra copiilor. În acest scop a fost dezvoltată o platformă de ajutor şi de prevenire a bullying-lui la nivel naţional – platforma sigur.info.

SiguranţDSC_7173a pe internet trebuie să fie prioritară, iar copiii, adolescenţii, dar şi părinţii acestora trebuie să conştientizeze pericolul la care sunt expuşi. În sprijinul acestora, platforma sigur.info se constituie într-un instrument util, aflat la îndemână şi care ar putea preveni situaţii critice.

Share Button

Lasă un Răspuns

*