Ce se ascunde în spatele acestui Univers?

Cu toții știm că Universul este un spațiu infinit alcătuit din particule foarte mici(gaze,fragmente de rocă,cristale de gheață etc.)și corpuri cosmice(stele,planete,meteoriți etc.).

Însă,ne-am pus vreodată întrebarea: “Ce se ascunde în spatele acestuia?”

Calatoria_suprema_Limita_universului_-_Documentar_VIDEOÎn Univers găsești mereu câte ceva care să te uimească. Spre exemplu: găurile negre.Acestea pot avea și 17 miliarde de mase solare. Cercetătorii spun că o asemenea gaură neagră(super masivă)ar avea cât orbita planetei Neptun(aproximativ 9 miliarde de kilometri).Unde mai punem că există și găuri negre de mase și dimensiuni mult mai mari.Găurile negre sunt obiecte cosmice foarte dense ce au rezultat în urma unor supernove,explozii a unor stele care au avut cel puțin 15 mase solare și au ajuns la finalul vieții lor.

Iar pentru ca acest subiect să devină din ce în ce mai interesant,vă voi dezvălui câteva lucruri pe care probabil nu le știați despre Cosmos:

 • Traversarea Căii Lactee poate dura o veșnicie

Galaxia din care facem parte este extrem de vastă.Dacă am călătorii cu viteza luminii, am avea nevoie de aproximativ 100.000 de ani ca să traversăm întreaga galaxie.

 • Când privim cerul,vedem trecutul

Noaptea,când privim cerul în toata splendoarea sa,avem senzația că vedem stelele.De fapt,vedem lumina lor care vine de la zeci de mii de ani lumină sau poate și mai mult.Acele stele pot nici să nu mai existe, dar noi încă le mai vedem lumina.

Acest fapt a fost dezvăluit și de Mihai Eminescu, în poezia “La Steaua”:

“La steaua care-a răsărit

E-o cale-atât de lungă,

Că mii de ani i-au trebuit

Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins în drum

În depărtări albastre,

Iar raza ei abia acum

Luci vederii noastre.”

 • Un număr incredibil de stele

În cea mai clara noapte,ochiul uman poate să vadă aproximativ 3000 de stele pe cer. Numărul lor este impresionant de mare,număr care ar putea să tinda ușor spre infinit. Doar în Calea Lactee se estimează a fi peste 100 de miliarde de stele.

 • Puternicul nostru Soare

Soarele produce atât de multă energie încât la fiecare secundă degajă echivalentul a 100 de miliarde de bombe nucleare.Acest fapt este impresionant în condițiile în care Soarele nu face parte dintre cele mai mari stele din Univers.

viata-pe-alte-planete-5O fotografie în premieră care arată un organism misterios găsit în spaţiul cosmic,sub formă de dragon,arată că viaţa de pe Pământ,inclusiv omul,are origini extraterestre.

Organismul a fost descoperit în praful şi materia care se adună în stratosfera Pământului (Stratosfera,cuprinsă între 10 şi 50 de km,conține pătura de ozon care absoarbe cea mai mare parte a radiațiilor ultraviolete; dacă ar pătrunde în totalitate până la suprafața terestră,aceste radiații ar distruge viața de pe planetă).

Descoperitorii săi spun că este o “entitate biologică“,creată din carbon și oxigen,pietrele de temelie ale vieții.Iar oamenii de ştiinţă care au făcut descoperirea incredibilă insistă că în nici într-un caz particula ar proveni de pe planeta noastră și că trebuie să fi provenit din altă parte a Universului.

“Entitatea biologică” a fost descoperită de profesorul Milton Wainwright și echipa sa de la Universitatea din Sheffield și de la Centrul pentru astrobiologie din cadrul Universităţii din Buckingham. Profesorul Wainwright a trimis baloane în stratosfera Pământului, la 27 kilometri înălţime,pentru a colecta particule din spațiu.El susține că ceea ce a descoperit nu este doar o dovadă că există viață în spațiul cosmic,dar şi faptul că pe Pământ “plouă” efectiv cu organismele extraterestre!

Iată ce a declarat profesorul: “Fotografia arată o structură numită “particulă-dragon”,iar analiza științifică arată că ea este realizată din carbon și oxigen și,prin urmare,nu este vorba de o bucată de praf cosmic sau vulcanic.În mod clar că este vorba de o entitate biologică (având aproximativ 10 microni în mărime),dar nu este clar dacă aceasta face parte dintr-un singur organism sau este format din mai mulţi microbi individuali mai mici. Este,cu siguranță,ceva neobișnuit,aşa ceva negăsindu-se nicăieri pe Pământ.Pe entitate nu există urme de polen,iarbă,particule de poluare sau praf vulcanic.Dacă nu există un mijloc de ridicare a lor de pe Pământ,atunci aceste entităţi trebuie să fi venit din spațiul cosmic”.

O știre de ultimă oră:

nasaNASA a confirmat faptul că Pământul va experimenta 6 zile de întuneric aproape complet,în luna Decembrie.Acest fenomen va avea loc în intervalul 16-22 Decembrie 2014.Lumea va rămâne,în aceste zile,fără lumina soarelui din cauza unei furtuni solare, ceea ce va cauza praf în spațiu din abundență  și,prin urmare, va bloca 90% din lumina soarelui.

Şeful NASA,Charles Bolden,a anunţat că nu e niciun motiv de panică şi că oamenii trebuie  să rămână calmi.Această furtună solară este cea mai mare din ultimii 250 de ani.

În ciuda celor șase zile de întuneric care vin în curând,oficialii spun că pământul nu va avea probleme majore. “Ne vom baza exclusiv pe lumina artificială pentru cele șase zile,ceea ce nu este o problemă,la toate”,spune omul de știință al NASA Earl Godoy.

Există un sfârșit al acestor lucruri? Probabil că Universul are un sfârșit,dar noi nu vom fi în preajmă să îl vedem.

Share Button

clasa a IX-a D Editor,Redactor

5 responses to “Ce se ascunde în spatele acestui Univers?”

 1. Ema Mocanu

  Foarte interesant !
  Un subiect extrem de controversat în ceea ce priveşte acea perioada „a întunericului”.
  Întrebarea mea este dacă lumina artificială va fi destul de „eficientă” încât să acopere cele 90 de procente din lumina soarelui?
  Aştept păreri.

 2. Cristina Negrut

  Destul de bine scris articolul pentru un elev de vârsta ta, ai potențial și ține-o tot așa. Cu toate acestea, încearcă, pe viitor, să verifici din mai multe surse informațiile care urmează să apăra sub numele tău. Vrei credibilitate, nu-i așa? Știrea cu cele 6 zile de întuneric e o mare farsă, NASA nu a confirmat așa ceva în primul rând pentru că astfel de furtuni solare nu pot fi identificate cu câteva luni în avans.
  Ai grijă ce informații mai pui pe masă în viitor. Nu lua în serios un titlu doar pentru că atrage atenția. De obicei, cu cât e mai spectaculos, cu atât e mai fals. Oricum, mult succes de acum încolo și multă atenție!

 3. gigi senzationalu

  Nu e credibila afirmatia ca viata are origine extraterestra, de unde si pana unde ploua cu „dragoni’ si nu s-au ridicat ei in sus? Cum se poate dovedi de unde vin? 27 km inaltime inseamna langa suprafata Pamantului si nu „spatiu extraterestru”

 4. gigi senzationalu

  Nici el nu e sigur daca sunt din spatiu.Intr-o postare din 19 septembrie 2013 spune ca pentru a identifica asta trebuie sa faca o analiza a unor izotopi care va da raspunsul la intrebarea aceasta. Alta postare mai noua nu am gasit.

 5. Ciprian Purice

  Domnul senzationalul are dreptate. Citiți informațiile până la capăt.

Lasă un Răspuns

*