Prinde-te în funda umană!

Creat de Dabija Ioana

Şi în acest an, vă invităm să fiţi partenerii noştri pentru a marca Ziua Mondială de Lupta anti SIDA, joi, 2 decembrie 2010, între orele 11.00 – 14.00 în Piaţa Unirii din Iaşi.

În premieră, anul acesta în funda umană se vor prinde şi 60 de tineri din Republica Moldova, tineri cu şi fără dizabilităţi, seropozitivi HIV care îşi vor manifesta la Iaşi sprijinul pentru cauza persoanelor infectate cu HIV, fu…nda umană unind astfel sub aceeaşi idee ambele maluri ale Prutului prin parteneriatul dezvoltat cu Centrul de Resurse ”Tineri şi Liberi” şi Fundaţia ”Ecoul Cernobilului” din Chişinău.

Alături De Voi Romania lansează şi către fiecare dintre dumneavoastră invitaţia de a lua parte la Funda Umană, împreună manifestându-ne astfel solidaritatea cu cei cu HIV, aşa cum am făcut-o an de an!
Agenda evenimentului va fi urmatoarea:

•11.00 – 13.00 – organizarea fundei umane;
•13.00 – 13.20 – discursuri organizatori, finanţatori, parteneri;
•13.20 – 13.22 – participanţii vor rămâne 2 minute asezaţi în fundă, în acelaşi timp având loc şi un moment de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA;
•13,22 – 13.30 – lansare baloane cu heliu în memoria celor ce au decedat din cauze legate de HIV/SIDA;
•13.30 – 13.40 – 1500 de lumânări vor fi aprinse în jurul a 8 quilt-uri expuse.

Funda Umană va fi precedată de 2 evenimente importante care vor conduce la derularea unui eveniment inedit:

• 20 de tineri din Republica Moldova, vor sosi la Iaşi cu o săptămână înaintea începerii evenimentului pentru a participa la un schimb de experienţă, împreună cu tot atâţia beneficiari şi voluntari ai ADV România. Aceştia vor realiza împreună mesaje de solidaritate care vor fi adresate membrilor comunităţii şi câteva quilt-uri în memoria persoanelor decedate din cauze legate de HIV/SIDA, quilt-uri ce vor fi expuse în cadrul evenimentului din 2 decembrie. Activităţile fac parte din proiectul “Solidaritatea ia forma inimii”, derulat de ADV România, în parteneriat cu Fundaţia “Ecoul Cernobilului” Chişinău, finanţat de Comisia Europeană prin Programul “Tineret în Acţiune”.

• 40 de tineri din Republica Moldova vor veni la Iaşi pentru a se prinde în Funda Umană şi pentru o vizită de studiu în cadrul ADV România în care vor cunoaşte serviciile model oferite beneficiarilor (Clubul Tinerilor, ateliere de terapie vocaţională, unitatea protejată Util Deco). Schimbul de experienţă face parte din proiectul “Involvement beyond borders for disabled young people”, derulat de ADV România, în parteneriat cu Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi” şi Fundaţia Ecoul „Cernobilului” din Republica Moldova, finanţat de Fundaţia SOROS România, prin programul East East: Partnership Beyond Borders.

Share Button

Lasă un Răspuns

*