Urmașii lui Moisil în haine de sărbătoare

  5    Festivitatea de premiere a Concursului Național Urmașii lui Moisil, ediția 2014,  avut loc  în  “Aula magna Mihai Eminescu” a Universității  Alexandru Ioan Cuza. La începrea acesteia, adicaă la ora 10:00 a.m.,  domnea o liniște stranie. Pe scenă se aflau doi profesori universitari,  doctori în informatică( Iftemie Sorin și Luchian Henri), alături de  doamna directoare a Liceului Teoretic de Informatică  Grigore Moisil, Carmen Losonczy. Privind dinspre scenă spre locurile destinate publicului, o “mare albastră” se întindea pe scaunele  înghesuite ale sălii.Un albastru marin spectaculos ce crea o stare placută – erau elevii liceului, ce purtau cu mândrie și respect uniforma școlii.

    Brusc, liniștea fu întreruptă de către doamna directoare, care,  după câteva cuvinte, l-a poftit pe unul dintre invitați să ne adreseze câteva vorbe. Acesta a început să ne vorbească despre bazele și tehnicile informaticii. Plecând de la niște jocuri aparent  ușoare, având reguli simple (Game of life; Sprout), acesta a explicat ușurința cu care se pot complica lucrurile. Cu alte cuvinte, d-l Luchian Henri și-a arătat admirația, dar și uimirea cu privire la evoluția rapidă a informaticii, care, se pare ca începe să-și mărească aria cunoașterii, micșorând  pas cu pas necunoscutul. După discursul impresionant al domnului Luchian Henri, a venit rândul domnului Iftemie Sorin să ne vorbească. Acesta și-a arătat mulțumirea față de elevii claselor I-XII (“ Elevii din clasele I-IV învață pentru a intra în clasa a V-a.” Elevii claselor V-VIII învață pentru examen, iar cei ai claselor  IX-XII învață pentru Bacalaureat), dar,  după aceste “sentimente” de mândrie față de ascensiunea elevilor, profesorul și-a arăt6at nemulțumirea față de motivația slabă observată la studenți, rezultatele fiind, în opinia d-lui, destul de slabe. Imediat după acest discurs destul de “dur”, s-a auzit o voce care a stârnit o aprobare colectivă: :”Orice companie cu renume caută VÂRFURI.” Cu alte cuvinte, cei mai cei mai buni elevi  au șanse foarte mari de a avea un job extraordinar în domeniul informaticii.

 Festivitatea de premiere a celor mai buni elevi – informaticieni. .Elevii premiati (în ordinea județelor) au fost invitati pe scenă spre a-și ridica “recompensele” .Câștigătorul ediției din acest an a concursului Urmașii lui Mosil este un tânăr din jud.Vaslui, elev în clasa a IX-a. Acesta a primit multrâvnitul trofeu, ce i-a fost înmânat de către câștigătorul ediției precedente.

Share Button

Lasă un Răspuns

*