articol de Mădălina Melinte şi Ionuţ Mihalache
„Închipuiţi-vă o zi anume care n-ar fi existat şi gândiţi-vă cât de diferită ar fi viaţa voastră după aceea… Închipuiţi-vă lungul lanţ de aur… cu care n-aţi fi fost niciodată înlănţuiţi, dacă acea verigă nu s-ar fi format in acea zi de neuitat.” Aceste cuvinte cu care începe cunoscutul roman al lui Dickens ar putea constitui moto-ul marilor speranţe ale prichindeilor care ne-au vizitat şcoala la acest sfârşit de săptămână, cu ocazia activităţilor care s-au desfăşurat sub titlul IMPACT.
Cred că una dintre zilele de care, în viitor, ar putea să îşi amintească cei mai mulţi este ziua de sâmbătă, 28 februarie 2009, când Liceul de Informatică „Grigore Moisil” şi-a deschis porţile pentru a putea fi explorat în profunzime de elevii din clasele primare sau gimnaziale care nu s-au hotărât încă ce drum vor străbate mai departe pentru a-şi atinge ţelul în viaţă.
Prima dată când am auzit de acest proiect numit IMPACT am fost oarecum sceptici, deşi doamna dirigintă ne făcuse să înţelegem importanţa unei astfel de acţiuni. Văzând toţi elevii, organizatori şi vizitatori, care au venit sâmbătă la şcoală, fiecare încercând să surprindă în felul său am căpătat încredere în proiectul nostru. Am realizat că pur şi simplu este un alt mod de a ne defini şcoala. Mergând pe holurile liceului şi încercând să-i convingem pe cei mici să vină în clasa noastră, am simţit o mulţumire sufletească ori de câte ori prichindeii ne-au păşit pragul pentru a vedea surpizele pregătite. Şi credem că la fel au simţit toţi colegii noştri implicaţi în activităţile prilejuite de IMPACT.
Întrebaţi ce le-a plăcut cel mai mult aproape toţi au răspuns fără ezitare: calculatorul. Au rămas uimiţi văzând atâtea computere în cele şapte laboratoare de infomatică.
„Mi-a plăcut cel mai mult la calculatoare. Sunt foarte multe calculatoare şi lucruri interesante.” (Cordun Elena-Alexandra, Şcoala Valea Lupului , clasa a IV-a).
„Mi-a plăcut laboratorul de informatică, unele piese ale calculatorului, despre care nu ştiam prea multe.” (State Andrei, clasa a IV-a)
Însoţitorii copiilor, învăţători, părinţi, rude, au fost de părere că acest gen de activitate este o metodă bună pentru promovarea unei şcoli şi au fost la fel de încântaţi ca şi cei mici de ceea ce au văzut.
„Este un prilej de cunoaştere şi comunicare între elevii mai multor şcoli, prilej cu care poţi schimbă impresii, poţi lua modele şi este o bună metodă de a le stârni curiozitatea celor mici.” (învăţător Liliana Catrinescu)
Entuziasmul organizatorilor, impresiile frumoase ale vizitatorilor şi forfota care a animat liceul timp de câteva ore sunt semnele sigure ale reuşitei IMPACT-ului 2009. Nu putem decât să sperăm că viitoarea acţiune de acest gen se va bucura măcar de acelaşi succes.
Felicitări autorilor articolului!
Continuaţi să vă prezentaţi şi în această revistă toate activităţile, tot ce vă place si tot ce nu vă place!
Cum altfel am putea progresa!?!