Absolvent, 2011 (12 B)

7 responses to “Ploaia”

 1. Alex

  Poeziile sunt selectate înainte de a fi postate? Sau îşi postează oricine chinuit de talent mizeriile pe site? „Drăguţă” operă reprezentativă pentru liceu. Bună inspiraţie, etraordinar, genial chiar. În traducere ruşinos să publici aşa o tâmpenie. Drăguţă, mă tem că talentul îţi lipseşte cu desăvârşire la fel şi inspiraţia. Pe mine poezioara ta mă face să plâng, dar nici o problemă. Nu ţi fă griji, e nevoie şi de instalatori, portari în lume. Serviciile tale ar fi mult mai apreciate în condiţiile respective.

 2. Anamaria Ghiban

  Mă bucur că avem şi critici printre noi. Totuşi, cred că ar fi mai onest dacă atunci când criticăm, o facem cu responsabilitate, într-un limbaj dacă nu critic (nu avem chiar astfel de pretenţii, deşi…) măcar într-o limbă română corectă din punct de vedere gramatical.

 3. Alex

  Criticam pentru că este nevoie. Mare nevoie. Nu pentru că ne plictisim… nu?
  Recitirea comentariului meu va ajuta pentru înţelegere :). Oricum, avem aceleaşi pretenţii şi din partea „autorilor”? Cred că da sau măcar ar trebui… din moment ce le au fost publicate poeziile. Mă întreb, unde e simţul responsabilităţii aici? Unele poezii chiar nu au sens şi nu sunt scrise tocmai corect. Totul din punct de vedere gramatical, desigur!

 4. Anamaria Ghiban

  Sunt de acord în ceea ce priveşte rolul constructiv al criticii. Greşelile gramaticale nu sunt de tolerat nicăieri. Dacă ele există în texte, ar fi mai eficient să le semnalezi prin exemple concrete (şi atunci chiar devine utilă critica). În ceea ce priveşte sensul pe care îl au sau nu unele poezii… asta deja e treaba autorilor.

  P.S.: Exemplu de semnalare a unei greşeli gramaticale – Verbul „a face” la imperativ, singular, forma negativă are forma „Nu face!” şi nu „Nu fă!”:) („nu ti fa griji, e nevoie si de instalatori…”)

 5. Somebody

  @Alex: Se întâmplă să fiu de acord că asta nu e cea mai reuşită poezie a Georgianei, însă singurul lucru pe care te-aş ruga să nu-l mai faci este să jigneşti persoanele, chiar şi sub masca instalatorilor şi a portarilor. În rest, scrii ce doreşti şi esti liber să critici din punct de vedere literar. O seară bună 🙂

 6. Cosmina

  Oh aici e toata cearta. Ţi-am citit toate poeziile Georgiana şi…
  „E uşor a scrie versuri. Când nimic nu ai a spune” (M. Eminescu)
  Atât am avut de zis.

 7. Kira

  În cazul suntem toţi poeţi.

Lasă un Răspuns

*