Reportaj de Maricica Mera şi Mădălina Melinte
În Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Al. I. Cuza”, peste 20 de licee şi-au prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, oferta educaţională pentru elevii de gimnaziu care urmează să se înscrie la liceu. Elevi de clasa a VIII-a, însoţiţi de diriginţii lor sau de alţi profesori, au consultat ofertele liceelor prezente în acest an la Salonul ofertelor educaţionale. Şcolile ieşene şi-au amenajat standuri, prezentându-şi oferta educaţională, premiile obţinute de-a lungul timpului şi dotarea unităţii, într-o atmosferă în care concurenţa s-a îmbinat într-nun mod plăcut cu atmosfera colegială.
Pe lângă atractivitatea standurilor, a avut loc şi un spectacol în care aproape toate liceele au avut câte un moment artistic (dansuri populare, reprezentaţii de arte marţiale, pantomimă etc.), delectându-i pe viitorii liceeni. În ciuda câtorva defecţiuni tehnice, spectatorii au fost încântaţi de fiecare moment în parte.
Pe parcursul prezenţei noastre acolo am avut plăcerea de a discuta cu o parte dintre cadrele didactice şi elevii prezenţi la eveniment:
Reporter: De ce este nevoie de un asemenea proiect ?
Prof. Maria Paşcan (Liceul de Informatică ,,G. Moisil”): Pentru popularizarea ofertei reactualizate printre elevii de clasa a VIII-a şi pentru ca aceştia să vadă rezultatele liceului nostru.
Prof. Cristian Caşcaval (Colegiul tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii): Avem nevoie de acest proiect pentru a atrage elevi şi spre profilele tehnice deoarece cele teoretice nu mai au nevoie de publicitate.
Prof. Popovici Florin (Liceul cu Program Sportiv): Pentru a cunoaşte fiecare absolvent de clasa a VIII-a toate opţiunile şi să aleagă în funcţie de aptitudini şi dorinţe.
Ana-Maria Şcrap (Liceul Teoretic ,,Garabet Ibrăileanu”): Pentru ca absolvenţii de clasa a VIII-a să fie informaţi cu privire la oferta liceelor şi să poată alege, având în vedere faptul că este o perioadă în care aceştia sunt cam dezorientaţi.
Reporter: Faţă de ediţiile anterioare, ce noutăţi aduce cea din acest an ?
Prof. Maria Paşcan (Liceul de Informatică ,,G. Moisil”): În acest am pus în practica o reorganizare a standului şi în acelaşi timp o modernizare a sa prin dotarea cu cinci PC-uri. De asemenea am expus şi trofeele liceului obţinute la concursuri.
Prof. Cristian Caşcaval (Colegiul tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii):În comparaţie cu anul precedent am observat mai multă tehnologie.
Prof. Mirela Pintilie (Liceul Teoretic „Miron Costin”): Anul acesta oferta noastră aduce mai multe dotări, iar mediile sunt mai mari.
Flavius Nenciu (Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”): Noi aducem nou în prezentarea noastră icoanele, premiile obţinute la concursuri şi imagini cu noul corp al liceului.
Reporter: De ce consideraţi că elevii ar trebui să aleagă liceul pe care îl reprezentaţi ?
Prof. Cristian Caşcaval (Colegiul tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii): E bine ca elevii să ia în considerare toate opţiunile, iar noi le oferim una din ele.
Prof. Mirela Pintilie (Liceul Teoretic „Miron Costin”): Liceul nostru urmăreşte cultivarea aptitudinilor elevilor şi le oferă accesul spre învăţământ universitar.
Mioara Coca (Colegiul Economic Administrativ): În liceul nostru sunt cadre didactice calificate ce le insuflă elevilor dorinţa de a învăţa şi de a evolua.
Prof. Maria Paşcan (Liceul de Informatică ,,G. Moisil”): Informatica este de viitor şi are aplicaţii în toate domeniile. Este nevoie de tehnica pe bază de PC.
Ana-Maria Şcrap (Liceul Teoretic ,,Garabet Ibrăileanu”): Liceul este implicat în parteneriate europene şi acest lucru le oferă elevilor şansa de a vizita ţări străine. De asemenea, colectivul liceului este extraordinar.
Reporter : Ce stand va plăcut cel mai mult şi de ce ?
Anonim : Liceul Pedagogic, deoarece au avut un panou de prezentare original, iar cei de la stand erau sociabili.
Anonim : Colegiul Naţional, deoarece aveau multe premii.
Anonim : Liceul „Octav Băncilă” deoarece aveau costume originale.
Adina Chipirişteanu : Liceul de Informatică deoarece aveau multe trofee şi pc-uri.
Gabriela Ştefanache: Grupul Şcolar „Vasile Madgearu” pentru că se ocupă de turism.
Ziua de 23 mai 2009 a fost, pentru mulţi dintre elevii vizitatori, un moment decisiv pentru alegerea viitoarei cariere. Le urăm succes, indiferent de alegerea făcută!
Comentarii recente