5 responses to “Dublin Pub”

  1. Chuckie

    „şi nu reprezintă un loc uimitor pentru adolescenţii nebuni din noi”
    As putea sa jur ca ai imprumutat fraza asta de la Corina Chiriac.

    Trecand peste asta, Dublin nu are mai nimic in comun cu spiritul britanic. In afara de asocierea cu Guinness, e o locatie pur romaneasca, dezvoltata si intretinuta in acelasi stil romanesc: „las-o, ca merge si-asa”. Nu cred ca exista sau ca ar putea sa existe in iasi un bar cu specific britanic in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca pur si simplu suntem mult prea inchistati.

  2. Anamaria Ghiban

    De acord cu „închistarea”, deşi poate că termenul e un pic cam dur. Eu aş zice că motivul pentru care nu există în Iaşi (şi, în general, în România), localuri cu un anumit specific (britanic, irlandez, italian etc) se datorează faptului că mulţi dintre români preiau doar forma, nu şi fondul (cât de actual e Maiorescu, din păcate!). Observaţia e valabilă în mai multe domenii. Rămânând însă în domeniul acesta, problema este că cei ce investesc în astfel de localuri trăiesc cu impresia falsă că e suficient să dai un nume „sonor” localului şi să treci în meniu câteva mâncăruri sau băuturi „specifice” pentru a crea „specificul” pe care il pretind. Iar principiul „las-o că merge şi-aşa” e universal valabil, în tot ceea ce ţine de servicii, la noi. A se vedea grotescul de pe litoralul românesc… Evident, există si excepţii… prea putine însă. Atât de puţine, încât nu imi vine momentan niciuna în minte.

    1. Georgiana Turcsanyi

      Sage Cafe (exceptia)

  3. Losy

    Unde este Sage Cafe?

  4. Anamaria Ghiban

    Da, ai dreptate Georgiana! Atmosfera e foarte studenţească în Sage şi ceaiul este extraordinar şi muzica… şi pianul acela rătăcit acolo… Sage Cafe este chiar lângă Biblioteca Centrală Universitară, pe latura dinspre Păcurari.

Lasă un Răspuns

*