Redactor, clasa a XII-a E

3 responses to “Privind în urmă”

 1. Losy

  Bravo Vlad! În primul rând mă bucur că tot mai mulți tineri abordează acest subiect, chiar și în paginile acestei reviste.
  Aș dori să comentez un singur aspect din cele descrie aici… Sunt „câțva” cei ce au nostalgia vremurilor comuniste din cauză că atunci orizontul era previzibil, serviciul era sigur și nu trebuia să te lupți pentru el, „tatuca” îți asigura tot ce aveai nevoie, ceea ce, trebuie să recunoaștem, era oarecum recomfortant.

 2. Georgiana Turcsanyi

  Recomfortant? Să nu poți vorbi, să nu te poți exprima, să nu poți să vizitezi lumea doar pentru că ți-o interzice regimul? Slabe standarde de comfort trebuia să mai avem pe atunci. Comunismul înseamna să-ți fie frică de orice gest în casa ta, pentru că nu se știe.
  Multă dreptate ai Vlade, dar nu te poți aștepta la altceva de la clasa politică. Citeam zilele trecute despre neadoptata lege a lustrației și cum se aduce mereu vorba de ea în campanii. Și mă întrebam, retoric, de ce nu e aprobată dacă tot bat apa-n piuă cu ea? E simplu, pentru că niciunul nu e curat, toți sunt foști comuniști, iar cei tineri nu au loc pe scena politică. Sau cel puțin nu cei cu o viziune „nesănătoasă”. Adică cei care ar putea schimba ceva.

 3. Losy

  Nu toți vor să se exprime, nu toți vor să viziteze… dar toți vor să manânce și să bea… deci dacă acestea erau cât de cât asigurate restul ce mai conta!
  Acum trebuie să îți bați capul… unde e mai bine, mai sigur mai profitabil să lucrezi… ce să faci să ai un ban în plus…

Lasă un Răspuns

*