Alumni LIIS

5 responses to “Dacă tot suntem în vacanţă…”

 1. losy

  Bravo Georgiana!
  La datorie, ca întotdeuna…
  Trebuie să fii mândră de 1 Martie de exemplu… Săbătoarea Mărțișorului, a acelui simbol cu ață albă și roșie este unic în lume!

 2. hippiemuslim

  Avem tradiție în prostie și hoție.
  Există câteva țări musulmane unde alcoolul este interzis prin lege.
  În Olanda însă, pot spune ca există niște tradiții foarte bune (și vorbesc serios), prostituția este legală, drogurile legale și căsătoriile de același sex. Asta da tradiție.
  Diversitatea culturală este un lucru plăcut, atât timp cât nu îți bagă nimeni pe gât să iei parte la acele obiceiuri.
  Însă de când Sfânta Paraschiva face parte din tradițiile noastre românești? O fi pentru tine și restul creștin ortodocșilor, dar nu e românească. E o insulta la adresa celor de alta religie sau nereligioși. Poate vroiai să zici despre Zilele Iașiului, când lumea de prost gust se adună să audă muzică de prost gust.
  Mi-ar plăcea să avem o tradiție în politică, în educație, știință, agricultură, turism peisagistic, însă în ziua de azi nu avem decât niște tradiții păgâne mânjite de religia creștină. Eu nu mă identific cu așa ceva, poate acum 1000 de ani era valabil.

 3. Losy

  În comentariul anterior se fac foarte multe confuzii și se amestecă o mulțime de noțiuni fără nici o legătură între ele.
  Și eu am o serie întreagă de frustrări referitor la ce se întâmplă în țara în care trăiesc, dar asta nu cred că îmi dă dreptul să mă supăr pe tot și pe toate. Pe altă parte aici în principiu interacționăm cu elevi de la LIIS care măcar instinctiv ar trebui să aibă noțiuni de logică și ca urmare să nu amestece tradiția cu voința propie. Dacă ceva nu îmi place nu înseamna că nu face parte din tradiție.
  Ceea ce se spune despre Olanda face parte din tradiția foarte recentă a acestei țări, unde tradiția este compusă din… lalele, mori de vânt, sistem de irigații, îndiguiri, comerț…

Lasă un Răspuns

*