Ştiţi ce reprezintă ura? Ura este acel moment când o persoană dezagrează cu toată fiinţa sa, când dispreţuieşte şi detestă un anumit lucru, fiinţă sau moment. Această stare sufletească trebuie să fie destul de puternică, dacă reuşeşte să ne copleşească personalitatea. Ura este, am putea spune banal, antonimul iubirii și un sinonim parțial al suferinţei. O primă cauză ce duce la ură o reprezintă suferinţa. Un om poate suporta destul de multe, dar, la un moment dat cedează…
Ura este precum o boală incurabilă ce greu poate fi învinsă, reuşind să provoace mari pagube în jurul ei. Ura, odată instalată, reuşeşte să ne otrăvească în mod continuu. Este acea clipă în care nimic nu mai contează în jurul tău, în care totul este distrus și nimeni nu poate face ca situația să pară mai plăcută.
Ura degenerează uneori în invidie – alt vireme care te roade şi te face să devii imposibil chiar și cu persoanele dragi.
Dezamăgirea? Are şi ea o anumită contribuție la acestă formă de a-ţi manifesta trăirile. Toate aceste sentimente par la un moment dat ceva fără sfârşit – un tot prăbușit, nicio speranță…
Într-un cuvânt, ura este un sentiment de care greu poţi scăpa, iar dacă reușești, te poţi considera norocos.
Dragut,colega!!!
Sandra m-ai lasat fara cuvinte prin acest articol …:D felicitarile mele! 🙂
scapi de ura atunci cand esti capabil sa ierti si sa accepti ca atare acel „anumit lucru, fiinţă sau moment.” scurt si la obiect 🙂
Sandra,îmi place foarte mult cum ai aranjat în cuvinte acele gânduri pe care de obicei încercăm să le ascundem sau să le dăm un răspuns singuri.
Baftă în continuare,pentru că scrii foarte emoţional şi depui mult suflet la asta,îmi place foarte mult:)
Ura este un moment? : „Ura este acel moment când o persoană dezagrează cu toată fiinţa sa, când dispreţuieşte şi detestă un anumit lucru, fiinţă sau moment.” 😕
Si de ce ai ales sa vorbesti despre ura? Sunt chiar foarte curiosa sa iti aflu motivele . . .