Redactor, clasa a XII-a E

7 responses to “O mie nouă sute optzeci și patru”

 1. Elly

  Frumoasă recenzie!

 2. losy

  Îmi place prezentarea, surprinde esența romanului, care este în continuare actual în ciuda titului (1984) depășit!

 3. hippiemuslim

  Ce-i rau este ca exista oameni carora le place sa fie condusi.

 4. Delia Casiana

  Cartea scoate la lumina un adevar esential al fiintei umane : ” exista pentru fiecare o tortura irezistibila.” O lectura recomandata tuturor celor care vor sa mai descopere cate ceva despre OM .
  ..si ecranizarea romanului este de exceptie …

 5. Delia Casiana

  Daca ai avea cea mai vaga idee despre subiectul cartii( sau macar daca citeai atent recenzia oferita) ti – ai fi dat seama ca raul nu consta in faptul ca exista oameni carora le place sa fie condusi ,ci ca acei oameni nu au avut macar dreptul de a alege daca sa faca parte dintre cei carora le place sa fie condusi sau nu. Orwell atrage atentia ca ideologia – oricare ar fi numele ei – anuleaza pana si libertatea de a alege daca vrei sa faci parte dintre cei slabi sau dintre cei puternici. A SUPRAVEGHEA si A PEDEPSI ( prin tortura ) , a indoctrina si „a spala creierul ” cuiva prin metode specifice, anuleaza principiul placerii…

 6. hippiemuslim

  Bang bang – eu sunt autorul recenziei.
  Spre deosebire de dvs, care divagati ilogic, eu am dat o replica domnului Losonczy, un comentariu menit sa descrie actuala mentalitate umana. Unii oameni adora sa fie condusi pentru confortul lor intelectual, iar asta are o legatura puternica cu modul in care se poate dezvolta acest tip de distopie. Oamenii ignoranti sunt cei care ameninta libertatea, pentru ca ei nu simt nevoia de a-si largi drepturile si libertatile lor.
  Oricine va incerca sa manipuleze cand se va afla la putere, insa tine de restul cetatenilor sa opreasca acest lucru.

 7. Delia Casiana

  Just si logic…:)

Lasă un Răspuns

*