Bucovina – o trupă, un suflet…

By Alexandra Maxim
De mult timp mi-am dorit să fiu într-o trupă. Prin urmare , împreună cu niște prieteni , am hotărât să ne înființăm o trupă. Am vorbit, am căutat nume , membrii , după care au început repetițiile. Surpriza cea mare, o surpriză cu totul și cu totul neașteptată, a fost faptul că, atunci când am intrat în sală , cei din formația Bucovina ne-au întampinat cu brațele deschise. Am rămas uimită , deoarece Bucovina este o formație de folk -metal tradițional din România, pe care nu o întâlnesc în fiecare zi. Este una din formațiile mele preferate și mi-a făcut mare plăcere să îi intalnesc, iar pe lângă acest lucru , după cea de a doua repetiție, solistul ne-a spus că ne pricepem și că vom ajunge departe dacă ne ținem serios de treabă.
bucovina1În formația Bucovina s-au produs schimbări destul de multe din anul 2000, an în care au început să cânte ca și trupă, până în prezent. Cu toate astea, membrii formației Bucovina au rămas aceeași oameni talentați care, mereu sunt puși pe treabă și știu să ridice publicul în picioare. Mă simt  mândră pentru că am avut ocazia să îi întâlnesc în acest mod și să fiu și apreciată într-o oarecare măsură de către ei. Dar, cu sau fără această întâlnire inedită, Bucovina va rămâne una dintre formațiile mele preferate, deoarece mi se pare că această trupă știe ce înseamnă muzica bună , îmbină mai multe stiluri de muzică și instrumente și, nu în ultimul rând, creează un contrast muzial plăcut, dar, care , în același timp,  îți face adrenalina să urce treptat.
bucovina2Dintre cei 4 membrii ai trupei, cel mai tare m-a impresionat Florin Tibu, așa- numitul ”Crivăț”. Chitaristul formației este și liderul trupei, dar și omul pe care te poți baza când ai nevoie. În 2005, Bucovina s-a întors pe scena metal și a fost întâmpinată cu entuziasm de fanii genurilor folk, viking, pagan metalului, și nu numai. Toți cei din trupă și-au unit forțele și au reușit să câștige locul 8 în topul Internațional Metal Storm.

 Pentru mine, Bucovina reprezintă o sursă imensă de inspirație. În muzica lor mă regăsesc, mă pot relaxa și, nu în ultimul rând, mă face să zâmbesc.

Share Button

One response to “Bucovina – o trupă, un suflet…”

  1. Dana Anghelescu

    Bine ai venit, Alexandra!

Lasă un Răspuns

*