Despre Urmaşii lui Moisil, 2015

De la an la an am observat spiritul competitiv, potențialul și convingerea elevilor care pornesc spre treptele succesului, rezultatul concursului Urmaşii lui Moisil fiind unul grăitor: cinci urmași ai matematicianului  Grigore Moisil, spre deosebire de unul singur, cum eram obișnuiți  în anii anteriori.

Așadar, pentru a afla mai multe despre evoluţia acestui concurs de prestigiu, am apelat la doamna director, Carmen Losonczy, părintele spiritual al evenimentului.

Reporter  JS : –  Ce se va face în legătură cu cei cinci câștigători ai concursului, având în vedere că nu există decât un singur premiu I?

Director Carmen Losoncyz : –  Anul acesta  comisiile de evaluare reunite ale acestui concurs au decis ca toți cei cinci să fie urmași ai lui Moisil, deoarece am avut o situție specială la cei patru concurenți  din clasa a 10-a, care pe toate liniile aveau punctaj maxim și fiindcă regulamentul nu permitea acordarea a patru dimplome,  a trebuit să introducem forțat o evaluare cu înjumătățire a timpilor de execuție , criteriu care nu era prevăzut anterior și atunci a fost mai puțin corect pentru că de la premiu întâi, pe care ar fi trebuit să îl ia un elev, s-a ajuns la mențiune.  Aceasta ar fi fost problema, pe lângă faptul că era greu de departajat și al cincilea concurent, de asemenea, cu punctaj maxim, elev în clasa  a12-a, geniu al informaticii și o mare personalitate, care a luat pentru a treia oară premiu, anterior câștigând  două medalii de aur la olimpiada internațională.  Departajările noastre, conform regulilor concursului, ajung la președintele comisiei, care a decis, bineînțeles în acord cu noi toți, ca anul acesta să avem cinci câștigători ai concursului Urmașii lui Moisil. Având în vedere  performanța și gestul nemaipomenit al acestor patru tineri, care s-au susținut unul pe altul, dovedind colegialism, corectitudine, spunând fiecare că celălalt merită premiul , am fost impresionaţi  și determinaţi  să le acordăm tuturor titlul de Urmași ai lui Moisil.

Reporter  JS : – Cum a evoluat concursul de la an la an ?

Director Carmen Losoncyz: – Concursul nostru a devenit din ce în ce mai puternic. Anul acesta am aflat că au fost județe în care s-a dat probă de baraj la olimpiada județeană,  pentru ca elevii să ajungă la Iași . Este un concurs pe care elevii și-l doresc foarte mult. A fost nevoie de probă de baraj, și vorbim aici despe punctaje maxime. Rețineți că, deși la olimpiada județeană au fost probleme foarte grele , elevii au obținut punctaje maxime. Elevii  sunt foate buni,  valoarea concursului fiind dată de valoarea concurenților și de valoarea subiectelor propuse. Comisia de elaborare a subiectelor a muncit foarte foarte mult; s-au sacrificat foarte multe nopți și s-au realizat subiecte absolut extraordinare. Chiar cei patru, dacă  ar fi avut motive de contestație de orice fel, fiind într-o situație deosebită și de discomfort, au apreciat și au mulțumit comisiei pentru valoarea extraordinară a problemelor propuse. Pe an ce trece, nivelul concursului este tot mai ridicat; noi suntem foarte fericiți că anul acesta am reușit să adunăm cei mai buni elevi din țară la nivelul performanței  în  informatică .

Reporter  JS : -Ce invitați de onoare ați avut anul acesta, spre deosebire de anul trecut ?

Director Carmen Losoncyz: – Anul acesta în prezidiu am avut,  pentru prima dată, pe reprezentantul  de la cel mai înalt nivel al firmei Continental, cel mai înalt nivel din Iași, domnul Marius Lupu , pe domnul Președinte al Consiuliului Județean Cristian Adomniței și, de asemenea,  este pentru prima dată când primim un buchet imens de flori în semn de apreciere de la Consiuliul Județean, pentru concurs. D-l Henri Luchian este constant gazda concursului și suntem onorați de faptul că în fiecare an acceptă să petreacă un weekend alături de noi. Am fost onoraţi, deasemenea, de prezența doamnei Inspector General Camellia Gavrilă,  alături de reprezentantul ministerului,  comparativ cu anii anteriori.

Reporter  JS : – Vă mulţumim şi vă dorim succes şi putere pe mai departe!

Share Button

Redactor, clasa a X-a F

Lasă un Răspuns

*