5 responses to “Twilight”

 1. Somebody

  Parcă trebuia să fim revista liceului… aflat în România, unde limba oficială ultima dată când m-am uitat era româna. Şi filmul ăsta… of of of, bine măcar că nu scrieţi de Guta. Părere personală, nu trebuie să fie a tuturor…

 2. admin

  „Cineva” are dreptate! Iniţial, plecând de atribuţiile mele de „admin” am fost tentat să nu public acest articol din aceleaşi motive (limba română este încă limba oficială). Acceptul l-am dat din 2 motive, unul oarecum egoist, nu prea aveam articole pentru revistă, al doilea este legat de caracterul de „lingua franca” al limbii engleze (se studiază din greu şi la LIIS).

 3. Anamaria Ghiban

  Al treilea motiv, dacă mai este nevoie de încă unul, este faptul că autoarea articolului, elevă în clasa a VII-a, a obţinut premiul I la Olimpiada Judeţeană de Limba engleză, articolul fiind, printre altele, o formă de exersare a talentului în utilizarea unei limbi străine.

 4. Irina

  E destul de greu de urmarit un asemnea articol in engleza. Ma rog, trecand peste, cred ca filmul este pur comercial. Adica Bella se indragosteste de „the mysterious beautiful guy”(ca sa ma adresez in limba autoarei) care se dovedeste a fi vampir si aceasta e marea povestire a „urmatorului Harry Potter”, oameni buni! Si majoritatea tinerilor sunt innebuniti dupa „minunatul Robert Pattison” si dupa cea cea mai buna carte a tuturor timpurilor(cred ca se refera la epoca de gheata cand oamenii nu stiau sa citeasca)! Va dati seama cat e de grav?! Ne lasam cumparati de romanul unei tinere (caci altfel nu pot sa o numesc pe S. Meyer-!uitati-va la o poza de-a ei!)- cu un subiect care a fost abordat de milioane de ori- din cauza „actorilor chipesi din film”! Si mi se pare si mai grav faptul ca aceasta carte a primit numeroase premii si e recunoscuta mondial! Cred ca numeroasele comparatii cu Harry Potter sunt o adevarata jignire la adresa mult-mai-talentatei J.K. Rowling care chiar a scris o serie captivanta si ingenioasa, alcatuind de fapt o lume noua si fascinanta fata de cartile lui Stephenie Meyer, niste volume fara pic de substanta, cu un subiect comercial!
  Asa ca va sfatuiesc sa va mai ganditi cand va declarati „fani Twilight” si sa meditati daca va numiti in felul asta daca chiar ati savurat cartea si filmul sau doar pentru ca toata lumea e nebuna dupa „Amurg”.
  (E parerea mea. Nu ma astept ca toata lumea sa si-o insuseasca.)
  P.S. Sa stiti ca eu sunt eleva la Negruzzi si ca intamplator am dat peste revista voastra. VA FELICIT PENTRU ARTICOLELE INTERESANTE! TINETI-O TOT ASA!:) (Fac abstractie de cel de fata)

  1. Anamaria Ghiban

   Ne bucură faptul că avem şi cititori din alte licee. Mulţumim pentru aprecieri şi încurajări! Legat de „invazia” acestui fenomen numit „Twilight” in preferinţele adolescenţilor, lucrurile sunt, evident, discutabile. Pentru o opinie mai critică îţi recomand să citeşti şi recenzia cărţii. O găseşti aici: http://www.jocsecund.info/?p=749. Cred că este în spiritul observaţiilor tale pe care, de altfel, le-am citit cu plăcere.

Lasă un Răspuns

*