Alumni LIIS

4 responses to “Salvăm Pământul sau facem galerie?”

 1. Alex. Chimu

  Zi-le, domnișoara Geo! :)) Bravo, foarte bine punctată ideea, este o idioțenie să stingem o oră lumina, sau chiar să întrerupem curentul, în condițiile în care 2-3 coloși industriali consumă în acea ora curent cât jumătate din Iași. Și în plus, nu văd de ce să oprească marii consumatori curentul, cel mai clar exemplu este: ce ar fi dacă ar „închide” Google lumina o oră? ;))

 2. Andrei

  Campania din liceul nostru pentru că se încearcă o responsabilizare a consumului zilnic
  Chiar liceul ăla care bagă căldură-n calorifere de nu-i adevărat când afară sunt >10 grade și nu poți să stai decât în tricou cu ferestrele deschise?
  În clasa mea, în cămin, de aproape 2 luni curge apa din tavan ca din izvorul minunilor. și așa e de la etajul 2 până la parter, cel puțin sub clasa mea. Î-am zis lu’ domnu’ Pană, și i-am tot zis, și mi-a spus că știe și el. Deci să stăm liniștiți, zic.
  Don’t get me wrong, eco friendly, pro astea… corect, de acord, dar trebuie aplicate și palme după ceafă celor care nu se conformează. Cum e Pană, dom’ le știi să ai grijă? Salut, urmatorul!
  Sunt unii în liceu care promovează salvați pământul și astea? Foarte bine, zic, și eu fac economii cât pot la energie, dar atât timp cât noi strângem hârtiile în tomberoane speciale și ele tot la Tomeşti ajung, atât timp cât o să fie de aștia de-alde Pană pe lângă noi, asupra cărora nu avem nici o putere să le crăcănăm puțin capul să intre aer și lumină sau cocalari care vin acasa din Italia, etc dar tot degeaba, că tot pe jos aruncă guma și chistocul…
  Tot în jos mergem. Și nu o să se schimbe direcția prea curând… Pentru că așa e de mii de ani.
  Tot ce putem să facem, însă, corect, este economia la resurse cât se poate și măcar să încercăm să-i convingem pe ceilalți.

 3. Somebody

  În cămin, dar în liceu îți zic eu că se face muuuuultă economie pe pielea noastră. Și e foarte bine că sunt oameni care gândesc eco-friendly pe lângă cei needucați, care nu au auzit de coșuri de gunoi sau dacă aud de economie zic „aaa, ce, dar suntem sărăntoci?”. Dar speranța e că vom trage totuși un semnal de alarmă.

 4. Andrei

  Da … numa’ chiaburi în cămin (și cu chestia asta mi-am amintit și de gunoaiele din spatele căminului aruncate pe geam)
  … asta zic … n-ai cu cine

Lasă un Răspuns

*