14 responses to “Arieşeni 2009 – amintiri împachetate-n somn de stele”

 1. the unknown beast

  Şi noi, cititorii, trebuie să înţelegem ceva? Sau altceva decât că o adolescentă cu gust pentru clişee a fost până-n Apuseni? Cred că de vedea Shakespeare articolul ar fi scris ‘mult sirop pentru nimic’. Iar partea cu bzzt e codată, să nu priceapă inamicii (cititorii) ceva?

 2. Amaranth

  Mă bucur că prima impresie a apărut deja! În mare parte da, cititorii ar cam trebui să înţeleagp ceva, cel puţin cei care îşi doresc asta, iar dacă nu, să spunem ca e scris special ca să încerci să desluşeşti „clişeul”. Bzzzt la noi nu a fost nimic codat, ci doar un strigat care stârnea râsul când ne aminteam provenienţa lui.

  P.S: Aş fi vrut să-mi vadă Shakespeare articolul, câţi crezi că au primit observaţii de la el?

 3. the unknown beast

  Înţeleg să învălui în figuri de stil mai mult sau mai puţin cliseice un subiect profund, iar nu am fost în Arieşeni, am facut o poza şi am făcut glume pe care nu le înţeleg decât cei direct implicaţi, fiindcă oricum nu specific contextul. Credeam ca e o revista destinată şi altora decât celor direct implicaţi în acţiunea articolelor. Şi din păcate Shakespeare e deja mort şi nu-ţi mai poate aprecia ‘geniul poetic’.

 4. Kira

  Multe cuvinte siropoase, îmbârligate şi sensuri prelungite până la limita. Într-un cuvânt: degeaba. 🙂

 5. Iulia

  E o compoziţie siropată şi parfumată… pentru cei ce pot să guste şi să simtă. Ioana a redat foarte bine atmosfera care a fost la Arieşeni. Te intereseaza pe unde ne-am plimbat, poziţia geografica sau ce altceva? Astea au sa vină mai târziu… dar ATMOSFERA ne-a făcut să nu putem uita acel loc.

 6. Geko

  Am mai întâlnit în unele articole precedente onomatopee şi semne de exclamare pornind de la 3 consecutive şi uneori intercalate cu semne de intrebare. Cu abţinere la dulcegăriile de felul acesta, aţi fi putut include un mic ghid cu ce trebuie vazut în Arieşeni, cu ce se ajunge, pe unde aţi stat, cam la cât v-a ajuns etc. Ca să ne ducem şi noi pe acolo, să vedem alt fel de tigăncuşe (decât cele din tramvai) şi să ne integram în absolut. 🙂

 7. Anamaria Ghiban

  Dragi cititori, aşa cum sugerează şi numele rubricii, „Jurnal de vacanţă”, articolele publicate în această secţiune a revistei sunt născute din impresii subiective ale celor care scriu despre ceea ce au făcut în această vacanţă. Prin urmare, este inutil să începem o dezbatere asupra numărului de interjecţii sau de semne de punctuaţie utilizate în articole. Cât despre partea informativă a articolelor, vă asigur că veţi avea ocazia să citiţi impresii despre locurile frumoase din Apuseni şi sugestii legate de obiective turistice şi trasee montane în articolele următoare.

 8. Ionut

  Domnu’ Geko, veţi avea şi un ghid despre ce s-a văzut şi vizitat la Arieşeni şi in zona Munţilor Apuseni, dar aveţi puţintică răbdare. Ioana a vrut doar să vă introducă în atmosfera care a fost timp de o săptămână în acestî tabără, o atmosfera pe care cu greu o vom uita şi de care ne vom aminti cu plăcere. Cu drag vă recomand să vizitaţi această parte a ţării.

 9. the unknown beast

  @ kira: N-o fi degeaba tot, ne tot spun, probabil protagoniştii experienţei, că atmosfera era de neuitat şi cp totul era învelit în ciocolată, dar noi nu prea avem cum să ştim, pentru că nu am fost acolo. Şi, normal, nu ni se spune ce era aşa nemaipomenit. Din ce văd se pare că va mai fi şi o continuare. Sperăm la una mai strălucită şi care să ne convingă cu adevărat să trecem prin acea zonă a ţării.

 10. the unknown beast

  Completare: pentru că prezentul articol e o slabă încercare de a transforma orice în artă. Nu cer repere geografice, pentru că pot să maăuit şi singură pe harta după Arieşeni, vreau o părere, fondată, despre ce există acolo, vreau să citesc de ce ar trebui să vizitez acel loc. Şi secundar, înserat cu fineşe şi umor, păţaniile voastre.

 11. Negruzzista

  Dragi comentatori, care se pare că funcţionaţi după sloganul „s-o dăm anonima, nene Iancule”, vă invit cu căldură să vă alăturaţi grupului într-o experienţă similară viitoare, pentru a vă crea propriile impresii şi a vă elibera de orice frustrare a omului care stă toată vara în faţa calculatorului. Veţi vedea atunci că o astfel de tabără, precum a fost cea de la Arieşeni, nu vă va crea decât porniri aparent poetice, iar datele strict informaţionale vi se vor părea mult prea seci pentru a exprima frumuseţea locurilor şi a aventurii.
  Până vara viitoare însă… vacanţă plăcută şi multă inspiraţie!

 12. the unknown beast

  @ negruzzista: Într-adevăr tare ţi-ai mai declinat şi tu identitatea. Nu toţi am cerut repere geografice, eu una nu, ci doar vreau motive pentru care ar trebui să ajung acolo. Sec mi se pare să afirmi că totul e roz şi să nu susţii afirmaţia. E un articol parfumat, da, ca o cocotă. Oricum, a făcut o bună prezentare Ionuţ, pe care ţin să-l felicit şi pentru articolul despre Buşteni. E jurnalism totuşi, nu concurs de înflorat.

 13. Somebody

  Negruzzista, să nu o iei ca un afront, însă nici tu nu îţi dai numele real, iar cei mai cârcotaşi s-ar putea lega de acest aspect. Văd că acest articol este foarte discutat, şi sunt de acord că poate sună puţin romanţat. Însă pentru cei mai pragmatici s-a publicat azi un articol foarte bun şi ar fi păcat să nu fie apreciat. Există diversitate în această revistă, fiecare poate citi ce se mulează pe gusturile sale.

 14. geko

  De fapt.. nu a cerut nimeni (!) repere geografice, harta avem şi la noi în sat. Voi nu comunicaţi între voi când scrieţi articole despre aceeaşi temă? Poate aţi scoate un jurnal de călătorie mult mai interesant, redactat de mai mulţi. Ştiţi că tagurile permit 🙂 Am fost deja în vacanţa asta în excursii (n-am stat toată vara cu şoarecele de gât) dar pur şi simplu nu mi s-a părut atât de mirific ca Arieşeniul vostru tras prin lapte şi miere. Data viitoare despachetaţi-vă bagajele, descărcaţi pozele, gândiţi-vă şi la utilitatea articolelor şi apoi scrieţi. Toate bune şi liber la bere 🙂

Lasă un Răspuns

*