Alumni LIIS

9 responses to “Mândria României”

 1. Chuckie

  Iată un articol scris cu cap.
  De adăugat că structura de rezistență a palatului mai e dată peste cap și de proiectul Palace (investitorii au plecat, găurile au rămas).

 2. Kira

  Toți mă contraziceau înainte: „Proiectul Palas se va termina până în 2010”.
  Cine râde ultimul, râde mai bine >:)

 3. admin

  Complicat cu ”săpatul” prin orașe… toate orașele din țară, cred că au tot felul de zone interesante pentru ”investitori” dornici de câștiguri rapide!
  Pe noi ne interesează însă în primul rând Iașul în care trăim… unde primarul este cum este… și în mod sigur nu se compară cu cel din Piatra Neamț sub nici o formă.
  Proiectul Palas este un exemplu clar de ingnorare a interesului public în favoarea celui privat. Este o crimă să sapi sub Palatul Culturii, construit în stil neogotic (gotic flamboyant) la incepurul secolului XX (1926), și să obturezi vederea dinspre Podu Roș.
  Referitor la Palat aș mai putea aminti că eram foarte mândru când am fost invitat la Balul de strângere de fonduri de prin 2005 și am contribuit cu o sumă aflată la limita de sus a posibilităților pentru salvarea Palatului, iar la puțin timp m-am simțit excrocat, când am aflat că fostul director (Dumnezeu să-l ierte) a cumparat un Tuareg de 40.000 de euro!
  Cât despre râs… cred că vom plânge toți până la urma…

 4. Kira

  Dacă acum e rău, să vedeți ce va fi în viitorul apropiat: din ce în ce mai mulți șomeri, din ce în ce mai mulți muncitori ce vor pleca din țară de aici rezultă taxe mai mari la stat pentru a plăti pensiile bătrânilor (ce depășește numărul de muncitori actuali ai României și nu numai), bani împrumutați de la FMI (de unde vom aduna noi 20 de miliarde de euro ? :)) ).
  Aștept zâmbind sfârșitul 😀

 5. hippiemuslim

  Nu avem valori. România va fi o ţară neînsemnată atât timp cât vom promova tradiţiile şi cultura ţării noastre creştin ortodoxe. 🙂

 6. admin

  Pentru „hippiemuslim”…
  Nu vreau să sar la gâtul nimănui şi nici să împiedic pe alţii să îşi dea cu părerea, dar cred că este o exagerare grosolană să dai vina pe tradiţia şi cultura ortodoxă pentru ceea ce se întâmplă în România!

 7. Anamaria Ghiban

  Din dorinţa de obiectivitate de obicei nu prea intervin cu comentarii decât pentru a modera vreun eventual conflict, însă de data asta comentez pentru a-mi exprima strict opinia personală pentru că nu pot rămâne indiferentă la o afirmaţie (destul de gravă aş spune) cum este cea făcută de hippiemuslim…

  Din păcate tocmai din cauza asta suntem neînsemnaţi, pentru că nu ştim să ne promovăm tradiţiile şi cultura. Iar multe dintre valorile noastre stau tocmai în tradiţia şi în cultura pe care le-am avut cândva.

  Nu văd care este legătura cu creştinismul, însă a afirma că nu avem valori mi se pare ori o lipsă de informaţie ori o încercare nefondată de a afirma ceva doar de dragul afirmaţiei.

Lasă un Răspuns

*