S-au organizat toată vara la Ateneul Tătăraşi, sâmbătă de sâmbătă, sesiuni de karaoke. Sesiuni care au culminat duminică, 20 septembrie, cu un concurs de talente autohton care a avut darul să mă uimească. Mă aşteptam să văd pe scenă amatori cu o voce bună, dar nelucrată, sau cu o voce mai puţin bună. Am avut ocazia să ascultăm şi porţia de amatori, însă adevăratul spectacol a venit de la laureaţi ai festivalului de la Mamaia şi chiar ai Megastarului.
Evenimentul organizat de Teodor Munteanu a reuşit să aducă pe scenă însă 12 tineri talentaţi, care au dat pe scenă tot ce aveau mai bun. Din juriu au făcut parte compozitorul Titel Popovici, preşedinte, Mădălina Ciuntu, redactor muzical Radio Iaşi, Sorina Păduraru-profesor de muzică uşoară la Palatul Copiilor, Laurenţiu Cocuz – Universitatea de Arte „George Enescu”.
Vă voi releva încă de la început câştigătorii galei:
Premiul I-Tudor Pletea
Premiul II -Ingrid Iarcuczeiwicz
Premiul III- Daniela Cojocaru
Premiul Radio Iaşi : Andra Hangiuc şi Dragoş Anghel
Seria reprezentaţiilor de calitate a fost deschisă de Roxana Buhuşi, care a reuşit să ridice standardul mult mai sus decât primii 3 concurenţi o făcuseră. O altă voce care m-a impresionat în mod deosebit a fost cea a Mădălinei Darabană, care, din câte am înţeles, activează într-o trupă de folk, Descântec.
Nu sunt o specialistă în muzică, însă dacă ar fi să îmi aleg favoriţii galei aş miza oricând pe Andra Hangiuc, Amir Arafat şi Daniela Cojocaru. Cu o voce puternică, de jazz, Andra a reuşit să lase sala fără suflare, devenind laureată premiului oferit de Radio Iaşi. M-aş fi aşteptat ca George Michael de Iaşi, Amir Arafat, să adjudece măcar un premiu, însă cum am spus, deşi am fost impresionată de el, pregătirea mea muzicală aproape de nul nu îmi oferă dreptul să judec decizia juriului.
Însă nedumerirea mea cea mai puternică a venit o dată cu premiile 2 şi 3, întrucât, deşi cu o voce bună, Ingrid Iarcuczeiwicz a avut momente în care parcă vroia să strice instalaţia de sunet a organizatorilor, ajungând la note ameţitoare. Prestaţia care pe mine, personal, m-a uimit a fost cea a Danielei Cojocaru, care, în pofida micilor scăpări, a ştiut să facă show. Dar nu la fel de bine ca Tudor Pletea, care a reuşit să ridice o parte din sală (inclusiv pe mine) în picioare cu melodia „Ţi-am dat un inel”.
A fost o seară reuşită şi aştept mai multe evenimente de acest gen. Într-un Iaşi în care tindem să uităm de noi în grijile cotidiene, o evadare în cultură, şi mai ales în nou şi proaspăt e bine venită.
Pentru a vă delecta privind spectacolul, click aici.
Am fost un pic îngrijorat, doar 2 articole în 21 de zile din care una scrisă de doamna profesoră, dar până la urmă toto Georgiana a ”salvat” situația…
Ce se întâmplă? Lăsăm baltă proiectul?
Eu zic să publicați ceea ce scrieți (sau numai gândiți) chiar dacă se vor găsi ”cârcotași” care să comenteze… de fapt comentariile fac parte din revista!
Articolele putine sunt datorita faptului ca ne pregatim pentru un proiect de mai mare amploare. Vom reveni in curand cu forte noi.
Da, Georgiana are dreptate… Am luat o mică pauză, ca să ne luăm elan. Revenim în curând cu articole, după ce va avea loc întâlnirea şi „refacerea” colectivului de redacţie. Elevii dornici să ni se alăture la editarea revistei sunt aşteptaţi să ne contacteze.
Mă pot alătura şi eu la editarea revistei ?? 🙂
Sigur, chiar te rog.
Sigur că da, oricare dintre elevii liceului poate participa la acest proeict, după cum am spus-o de nenumărate ori. Pentru că în primele două săptămâni au fost foarte multe teste iniţiale, am hotărât să ne întâlnim luni, pe 28.09.2009, la pauza mare, pentru a pune la punct câteva detalii legate de revistă şi pentru a stabili o altă întâlnire, după ore, în care fiecare să îşi poată expune ideile noi. Cei care fac parte din redacţie deja au primit detaliile pe mail. Ceilalţi elevi, care doresc să ni se alăture, sunt aşteptaţi la întâlnire, unde vor fi puşi la curent cu noile proiecte legate de revistă.