7 responses to “LIIS spune „NU!” violenţei”

 1. Georgiana Turcsanyi

  Daca nimeni nu ar trage un semnal de alarma pt ca ar considera ca e doar „foc de paie” atunci poate ca nu am fi ajuns aici. E greu sa spui inca de la inceput ce actiune va influenta si ce nu o anumita situatie. Important este sa incerci. Si felicitari John Lennon-ilor cu „Make love not war”, foarte faina pancarta. Peace 😀

 2. Chuckie

  „-Porumbei sunt?
  -Ăă, nu ştiu, avem, da’ din ăia care stau prin copaci, nu din ăia care zboară.”

  Aşa si la Moisil. Bine că se văd frumos pozele, o să arate frumos pe peretele de la parter, ce mai contează că baieţii ăia patru cu litere pe piept se gândeau la orice, numai la pace nu.

  1. Georgiana Turcsanyi

   Frumos, „Amintiri din epoca de aur”. Si intr-un fel sunt de acord cu tine, ar trebui sa participe doar cei ce doresc si cred intr-adevar in asta. Insa nu poti sa-mi zici ca atunci cand e vorba de chiulit (cu scuza) multi se mai gandesc ca se vrea sa se faca o declaratie si sa se traga un semnal de alarma.

 3. Anamaria Ghiban

  Spre surprinderea unora (deşi replicile sunt scoase din context şi nu ştiu dacă merită vreun răspuns), Piata Unirii e renumita pentru porumbeii care zboară prin zonă şi elevii au trecut pe acolo, deci, ca să răspundem punctual… da, au fost foarte mulţi porumbei. Mai greu este cu alt gen de „porumbei”, verbali. Aceia, din păcate, uneori sunt prea mulţi. Asta apropo de ce cred unii că gândeau „băieţii ăia patru”. Nu ştiam că există cititori de gânduri printre noi (şi încă cititori de gânduri din poze). Bună ideea cu peretele de la parter, o vom transmite organizatorilor. Multumim pentru gândurile frumoase, pline de pace, Chuckie. 🙂

  1. Georgiana Turcsanyi

   O sa-i iau apararea lui Chuckie cu replicile scoase din context, pentru ca intr-un fel evoca realitatea. Multi au fost acolo din simpla durere numita ore de curs. Insa initiativa a fost superba, pentru ca, asa cum am spus, este nevoie din cand in cand sa se traga un semnal de alarma.

 4. Chuckie

  N-o să imi reproşaţi acum că nu le-am acordat titluri academice domnilor de la Litere. Cât despre ceea ce gândeau ei sau ceilalţi, ştim amândoi la fel de bine, pentru că tot din rândul lor am plecat, chiar dacă eu am făcut-o mai recent decât dumneavoastră. „Hai, toată lumea-n carusel!”

 5. Anamaria Ghiban

  Da, iniţiativa a fost lăudabilă şi nu o spun pentru că m-am alăturat eu însămi marşului de vineri, ci pentru că, aşa cum a spus şi Georgiana, este nevoie din când în când de câte un semnal de alarmă. Evident, discuţii despre utilitatea sau inutilitatea unor astfel de gesturi se pot oricând naşte şi fiecare are dreptul la propriul punct de vedere, atâta timp cât este unul pertinent şi nu unul pur speculativ. Mă bucur că cineva a subliniat totuşi esenţa, dincolo de detaliile mai mult sau mai puţin semnificative.

Lasă un Răspuns

*