10 responses to “„Grigore Moisil” – un Liceu cu porţi deschise”

 1. And another one bites the dust

  Practic din tot sunt de acord doar cu vizita puștilor. Și cu faptul că sunt lăsați să vadă laboratoarele, eventual să le și testeze (probabil dl. Cezar face pui). La nici câteva săptămâni, publicați alt interviu cu directorul. Pupindirectorism? Sigur. Începe să scadă cu ochii calitatea revistei, ajung să semneze „interviuri” oameni la care m-aș fi asteptat mai mult… și normal, doamna director care în dorința de a mări notorietatea liceului ar accepta și un par în cap de la un elev.
  Și o întrebare care mă macină de ani: dacă una din minunatele prăjituri e făcută cu ouă stricate și se îmbolnăvește vreo persoană, cum se scoate cămașa? Avem autorizație și nu știu eu?

 2. Anamaria Ghiban

  „Vizita puștilor” nu ar fi posibilă fără inițiativa cuiva și fără organizare… Dacă știi diferența dintre un „interviu” și un „reportaj” ar trebui să îți revizuiești puțin comentariul. Nu cred că este nevoie să subliniem cu roșu paragrafele în care au fost ”intervievate” și alte persoane decât doamna director. Pentru orice eventualitate, îți sugerez să citești materialul de la început la sfârșit… Și, în altă ordine de idei, nu văd ce ți se pare atât de deranjant faptul că i s-a cerut o opinie unui om care este implicat în mod direct în această activitate, în calitate de manager al instituției. Probabil că următoarea replică va fi o întrebare de genul „De ce nu li s-a cerut opinia și altor persoane implicate?”. Răspunsul, cu riscul de a fi subiectiv, este simplu – acesta a fost un material de sinteză și exprimă punctul de vedere al unor oameni (cei care au făcut reportajul) care au avut libertatea de a vedea ce au dorit în această activitate. În plus materiale despre două activități individuale desfășurate în aceeași zi, vor apărea în zilele următoare. Probabil că și aceste informații vor întâmpina obiecții, nu-i așa? Probabil că vom primi întrebări de genul – ”Ce ne trebuie atâtea articole despre o zi de sîmbătă în care elevii liceului au trebuit să vină la școală?”. Răspunsul este la fel de simplu – pentru că este o revistă a școlii și este firec să se regăsească în ea activitățile care se petrec în școală. Se vor găsi cu siguranță alte și alte observații „inteligente” de făcut, nu mă îndoiesc de asta… Vom ține cont de ele, atâta timp cât au sens și cât nu sunt făcute doar de dragul de a bate apa-n piuă…

 3. Losy

  Chucky tu ești?
  Dacă nu, îmi cer scuze… ma luat stilul textului.
  Un lucru e sigur, doamna director face aproape orice pentru liceu și pentru elevii liceului!
  Vivat LIIS!

 4. Anamaria Ghiban

  P.S.: referitor la întrebarea care „te macină de ani” nu știm nici noi răspunsul (ce vrei, nu suntem niște reporteri perfecți… ne străduim să învățăm, chiar și de la cititorii experimentați în ale jurnalisticii), dar uite, ca să vezi că ne pasă de cititorii noștri fideli, promitem că vom pune această întrebare cu ocazia următorului „Impact” sau a următorului „interviu”.

  1. Georgiana Turcsanyi

   Te oferi să le încerci tu pe alea cu ouă stricate? :”>:))

 5. I.

  „Practic din tot sunt de acord doar cu vizita puștilor.” Practic nu e deloc necesar ca tu să fii de acord cu ceva. Nu ştiu dacă „interviurile” pe care tu le citeşti de obicei sunt înainte de toate aprobate de tine, ca si cuvintele gen „pupindirectorism”. Noroc de oameni ca tine care reuşesc să iasă în faţă fără niciun ajutor din partea vreunei persoane de valoare. Aşteptăm cu nerăbdare să obtii un post important şi să refuzi vehement apariţia ta în vreun „interviu”. Mî întreb dacă vom afla, dat fiind că ceea ce s-a întamplat este de-a dreptul linguşitor :O!

 6. another one bites the dust

  Pfoai, într-adevăr nici nu aţi intervievat-o pe directoare în reportaj. Dragă I., ca să fii spirituală, nu repeta observaţiile deja făcute. Îmi cer scuze că ţi-am tulburat idolul, îmi cer scuze, umile scuze că am fost de acord şi am îndrăznit să-mi spun o parere. VAI, ce ne facem? Un om a îndrăznit să spună ce gândeşte!!!!! VALELEUUUU!
  @Georgianai: Mă bag dacă te bagi şi tu.
  @Anamaria: Nici nu m-am gîndit la atâtea întrebări, dar e bine de ştiut. A, şi apropo, manager e doamna Timofte, directoarea mare e un fel de preşedinte, e însărcinată (fără legatură cu proporţiile, nu-s în măsură să comentez) cu legăturile cu exteriorul. Sau aşa stiu eu din umilele mele cunoştinte.
  @Losy: Kit Kat Chunky?

  1. Georgiana Turcsanyi

   Din cauza ouălelor şi a Kit Kat-ului Chunky nu poţi comenta de proporţii. Mă bag. Nu mi-e frică c-am s-ajung în spital cu salmonela, nu cred ca mamele stau în casă şi fac prăjituri râzând machiavelic: „MUHAHAHA, i’ll kill all the kids in the woooorlllld”.

 7. Anamaria Ghiban

  Dragă X (sau Y… oricum nu prea are importanță atâta timp cât nu ai decența de a-ți asuma opiniile decât sub „protecția” anonimatului), cunoștințele tale sunt într-adevăr umile așa că nu îți mai exprima „gândurile” referitoare la „însărcinări”, de orice natură ar fi ele, dacă nu vorbești în cunoștință de cauză. Informează-te mai bine (nu e nici locul, nici momentul să îți dea cineva lecții despre ce înseamnă a fi managerul unei instituții de învățământ). Și dacă tot ești pus pe „comentat”, măcar fă-o inteligent!

  Consider că deja comentariile nu mai au legătură directă cu articolul, așa încât, din acest moment, nu îmi voi mai exercita dreptul de „moderare”, ci pe acela de „administrare”, nu în sensul cenzurării comentariilor, ci acela al intenției de a promova un dialog de calitate.

 8. carmen losonczy

  Consider că, pentru o corectă informare a cititorilor revistei, este cazul să intervin cu unele explicații:
  – de la mine a pornit ideea și organizarea celor XIII ediții ale activității de formare și dezvoltare a abilităților antreprenoriale denumite -tot de mine- IMPACT;
  – IMPACT este o activitate desfășurată în liceu de peste 6 ani; cu siguranță e perfectibilă dar UNICĂ în contextul învățământului ieșean;
  – este o activitate care chiar arată că noi dorim să vă simțiți bine la școală (atâta veselie nu se mai aude în liceu nicicând) și să învățați efectiv ceva ce va folosi… îmi pare tare rău că unora nu le place… sau le creează disconfort – nu aceasta a fost intenția!
  – ca atribuții stabilite de minister, directorul adjunct coordonează activitatea curriculară și educativă, iar directorul poartă responsabilitatea întregii activități a licelui.
  -referitor la manager, nu vă voi obosi cu toate informațiile (frumoase și interesante de altfel) din numeroasele cursuri și studii de specialitate parcurse, vă voi prezenta contextul legislativ: managementul liceului este asigurat de consiliul de administrație al liceului (format din 7 profesori, părinți, reprezentanti ai elevilor, consiliului local, oameni de afaceri)… toate deciziile la noi în liceu chiar se iau democratic. În mod uzual se asimilează directorul cu managerul și nu numai el ci oricine care organizează sau coordonează o activitate.

  Mulțumesc elevelor care au avut „curajul” să prezinte încă un interviu cu directorul şcoli – le mulțumesc pentru că au făcut-o sincer și onest și vă invit pe toți elevii liceului să vă implicați la fel ca ele în orice activitate care vă place! Nu ratați anii aceștia frumoși: construiți în voi și pentru voi dar și pentru cei ce vin după!!!

Lasă un Răspuns

*