Absolvent, 2011 (12 D)

10 responses to “Oscar 2010 – nominalizari”

 1. Kimotoko

  Mulțumesc mult pentru postul ăsta… m-am pus și eu în temă și știu la ce filme să mă mai uit.

 2. Chucky

  „Este pur şi simplu un film extraordinar: idee originală, scenariu original, efecte care n-au mai fost folosite până acum; putem îngloba toate aceste însuşiri într-un sigur cuvânt: capodoperă.”
  Da, sau ne putem uita la Pocahontas înainte.

 3. Ionut

  Domnule Chucky, depinde de fiecarea din ce perspectivă vizionează un anumit film. Eu am spus o părere care, spre dezamăgirea dumneavoastră, este impartășită de foarte multă lume. Dar fiecare interpretează un film cum dorește. Cum am spus și la Inglorious Basterds, multora nu le-a plăcut, alții au zis că e foarte bun, fiecare cu părerea lui.
  Arta filmului poate fi considerată foarte subiectivă și influiențabilă de anumite împrejurări.

 4. Razvan Ursachi

  Chucky, de ce oare e acest film nominalizat la 9 premii Oscar? Oare acei oameni (care jurizează) nu fac parte din industria filmelor? Oare dacă era un simplu desen animat ar mai fi avut aceste încasări? Învață să privești un film, că în momentul ăsta eu zic că te uiți pe degeaba la oricare (poate în afară de Pocahontas).

 5. Chucky

  Imi pare rău că trebuie să vă stric un-doi-ul. Nu m-am legat de părerea personală (aceea pozitivă vizavi de film), ci de sintagma „idee originală, scenariu original”, unde cucerirea de către europeni a celor două Americi e cel mai evident contraexemplu.
  Şi, dacă e să filozofăm, filmul e nominalizat la Oscar tocmai pentru că e prost. Nu e sănătos să vă lăsaţi vrăjiţi de renumele sau funcţiile unor oameni din juriu. Când tragi linie, tot ce mai rămâne din scenariu, actori şi efecte sunt banii ăia mulţi investiţi. Or, dacă ăsta e un criteriu pentru a aprecia un film sau a-l premia într-un cadru oficial, daţi-mi voie să îmi urmez judecata proprie.
  Nicu-lescu-Dănciu-lescu-Go-oo-ool!

 6. Losy

  Adânc scris partea cu… „Nicu-lescu-Dănciu-lescu-Go-oo-ool!„, asta doar așa ca să tranform „un-doi-ul” în 1-2-3!

 7. Anamaria Ghiban

  Eu încă nu am văzut filmul și, din câte am mai citit despre el, nu pare să fie genul meu… Însă chiar sunt curioasă de ce a suscitat atâtea comentarii. Oricum e greu să fii obiectiv în judecarea unui film, mai ales dacă nu ești specialist în domeniu. În fond, fiecare are dreptul la propria opinie…

 8. Chucky

  Losy, mă simt eu prost că nu observi ironiile nici când sunt date în tuşă groasă.

 9. Razvan Ursachi

  Chucky, eu zic că tu nu prea înțelegi. (asta se vede și din părerea ta despre Avatar). Am o întrebare simplă: Înțelegi ceva? (în afară de Pocahontas, Hercule)

 10. Anamaria Ghiban

  Mi se pare mie sau „dialogul” ăsta a luat o întorsătură cam negativă? Nu, nu cred că mi se pare… Știi care e problema Chucky? Ironia ta a cam devenit un clișeu și încă unul de prost gust. A fi ironic poate fi o însușire a oamenilor inteligenți. A pretinde că ești ironic când de fapt faci glumițe de doi bani și a-ți face statuie din asta nu prea mai are a face cu inteligența. Și apropo de ”a te prinde” – din păcate tu ești cel care nu te-ai prins de ironia lui Losy. Dar ce să-i faci… ironiile subtile sunt uneori mai greu de înghițit decât cele în „tușă groasă”. Nu îți mai consuma timp și spirit ironic (sau altceva… dacă e cazul) ca să îmi răspunzi pentru că nu are sens. Sunt doar niște observații făcute pe un ton care sunt sigură că poate fi „înțeles” de tine.

  P.S.: Cred că ar fi normal să vă întoarceți la subiect (Oscar 2010) dacă vreți să continuați dialogul aici.

Lasă un Răspuns

*