Alumna 2013

8 responses to “Gândesc liber, deci sunt (a)normal?!”

 1. Iulia

  „Ideea că ne plac oamenii este o iluzie pe care trebuie să o păstrăm în noi dacă vrem să trăim în societate.” spunea Fowles. Şi-i dau dreptate.

 2. Iulia

  Acum problema e mult mai complicată şi necesită destul de multa înţelepciune pentru a răspunde acelor întrebări. Nu putem ieşi din tipare pentru că altminteri nu ar mai fi impuse…trăim într-o societate liberă, care are oricând dreptul la cuvânt, replică, opinie personală şi cu toate acestea încă din şcoală primim o formaţie care incurajează indeosebi şabloanele(modul de predare, ascultare, dreptul la opinie, uniforma etc.) Insăşi societatea este clădită pe un şablon bine prestabilit, există norme care se cer a fi respectate cu stricteţe dacă ţinem să avem un mimim de ceea ce se numeşte viaţă socială. Personal, nu vad nimic rău în asta. Noi, oamenii suntem foarte diferiţi si pentru a fi posibil să relaţionăm la nivelul la care o facem acum, avem nevoie de acele norme. Iar libertatea de care vorbeşti, ţi-o asumi. Uneori nu este indicat ca toţi cei din jurul tau să aibă acces la intimitatea ta, unele lucruri, mai ales cele ce ţin de suflet trebuie păstrate pentru tine, cei mai mulţi nu au nevoie de ele, prin urmare selecţia se impune.

 3. Anamaria Ghiban

  Există, într-adevăr cuvinte pe care nu le putem rosti, la fel cum există cuvinte pe care le rostim prost sau cuvinte pe care nici măcar nu este nevoie să le rostim… iar „normalitatea” este, cu siguranță, o noțiune relativă despre care se poate discuta la infinit. Se pare că uneori putem pune totuși în cuvinte ceea ce simțim… iar tu, Elena, ai reușit. 🙂 Bravo!

 4. anonyma

  Da.. am avut și eu senzația asta… adică am avut momente când simțeam și eu asta… și îțti dau perfectă dreptate în legătură cu prietenii… când devin străini… cand pur și simplu le spui ceea ce simși.
  bravo

 5. Ciobanu Madalina

  „De ce oamenii nu se pot accepta așa cum sunt, așa cum par a fi?”
  Pentru ca le este teamă să nu rămână singuri, pentru că le e teamă de adevăr și pentru că nici ei la rândul lor, nu acceptă pe alți așa cum sunt.
  Toți purtăm o mască și de multe ori dorim să scăpăm de ea, dar nu reușim de fiecare dată. Sau poate din comoditate.

 6. Georgiana Turcsanyi

  Totul este relativ 🙂

 7. Anamaria Ghiban

  Georgiana, ai pus npunctul pe „i”, ca de obicei 🙂

  1. Georgiana Turcsanyi

   Păi nu e așa? Ce e corect pentru tine sau pentru cultura ta e incorect și anormal altundeva. Nu suntem și nu vom fi roboți. Uneori trebuie să ne conformam majorității, dar depinde cât de „liber” e spiritul tău. Preferabil nu atât încât să ucizi pe cineva :d

Lasă un Răspuns

*