redactor (clasa a IX-a B)

14 responses to “Zece negri mititei de Aghata Christie”

 1. kira

  kira is back 🙂 imi cer scuze pentru absenta mea pe o perioada de timp destul de indelungata . Odata cu noii elevi veniti la liceu , apare inca o lucrare prost si extraordinar de superficiala facuta pentru un asemenea roman . Daca tu crezi ca poti sa povestesti o carte cum ai povesti prietenilor tai aventurile tale de mic copil , te inseli amarnic . Eu zic cel mai bine sa te lasi de revista si sa stai in banca ta .

 2. Razvan Ursachi

  kira, revista asta e ca elevii sa invete sa scrie. :p
  welcome back…I expect your critics 😀

 3. Anamaria Ghiban

  Kira, constat că ești foarte exigent / exigentă… Te-ai încadra perfect în colectivul nostru de redacție :). Pe de altă parte, impulsivitatea în aprecieri nu este o calitate. Pentru Claudiu acesta este primul articol, deci eu zic că merită să fie încurajat, mai ales că textul are destule comentarii pertinente și nu dezvăluie în totalitate „misterul” cărții. Știi… G. Călinescu era de părere că un critic nu are dreptul să critice o operă dacă nu a încercat el însuși să creeze una… Desigur, nu toți gândim ca G. Călinescu, dar cred că n-ar fi rău dacă am lua aminte la spusele criticului…

 4. kira

  Eu nu sunt de acord cu „incercarile” de a scrie . Ori suntem scriitori ori nu mai suntem ? :)(scuzati ironia) . Cred ca talentul se naste odata cu omul . Eu : nascut fara talent la desen , deci pe tot parcursul vietii mele degeaba ma chinui sa „invat” sa pictez ca vor iesi doar niste falsuri , niste lucrari fara originalitate , precum unele din aceasta revista (pentru mine).
  Eu il incurajez pe Claudiu , dar ii sugerez ca data viitoare sa isi impuna parerea in lucrarea sa , nu sa imi povesteasca ceva ce gasesc pe orice site de vanzare a cartilor care ofera un scurt rezumat la descriere. Incearca sa fii ORIGINAL !
  abia atept urmatorul tau articol , succes !

 5. Razvan Ursachi

  kira cu ce te ocupi?:D

 6. Anamaria Ghiban

  „Ori suntem scriitori ori nu mai suntem…”. Nu știu de ce, dar îmi sună cunoscută fraza… 🙂 revenind la subiect… Încercările își au și ele rolul lor. Nu cred că are rost să intrăm acum într-o polemică pe tema asta. Apreciez însă tonul încurajator cu care se termină ultimul tău comentariu, Kira.

 7. kira

  nu am zis ca incercarile nu au rolul lor , dar nu isi au rezultatul pe care il au cei care cu adevarat au talent . Pot sa ajung eu precum Eliade incercand de foarte multe ori ? nu cred .
  cu ce ma ocup ? deocamdata elev , viitor student 🙂
  tu cu ce te ocupi ?

 8. Razvan Ursachi

  si eu la fel:P
  suntem colegi?

 9. kira

  ce te face sa crezi ca sunt la liceul de informatica ?
  daca am dat peste aceasta revista nu inseamna ca sunt de la acest liceu .
  Hai sa incheiem discutia aici sa nu facem prea mult off-topic .
  Ne auzim si la alte lucrari care imi „plac” 🙂

 10. Razvan Ursachi

  ma bucur daca esti din alt liceu:D
  ma bucur si mai tare daca ii anunti si pe colegii tai cu privire la revista :)) 😛
  ma bucur de comentariile tale
  ma bucur si mai tare daca o sa faci si vreun comment pozitiv:P

 11. Claudiu

  acest articol surprinde elementele esentiale ale romanului
  daca scriam 5 pagini in care sa descriu pas cu pas actiunea cartii era foarte plictisitor
  am incercat sa conving oameni sa citeasca aceasta poveste extraordinara

 12. kira

  ultimul meu post : si eu m-as bucura foarte tare sa il ambitionez pe Claudiu si sa realizeze o lucrare ce m-ar incanta .

 13. Anamaria Ghiban

  Pentru a fi în asentimentul lui Răzvan… mă bucur că discuţiile de aici sunt în cele din urmă constructive…

 14. Dutchman

  Printre cele mai grave si intrigante romane care iti pot cadea sub retine. Merita citit si nu trebuie ca nimeni sa se cramponeze de la o recenzie fie ea acoperitoare sau mai putin sugestiva. Cum s-a zis si oficial: cine nu citeste e prost!

Lasă un Răspuns

*