2 responses to “Univers Digital şi evoluţie”

 1. Ionut

  Foarte bun articolul. Ai surprins esenţialul. În legătură cu ultima ta întrebare, cred că schiţa lui Darwin va fi completată dar nu de om, ci de ceva creat de om.

 2. Andrei

  Omul nu devine dependent de propria creație, ci evoluția acestuia. Odată cu evoluția tehnologiei, noi nu numai că sporim gradul de confort al speciei noastre (în inversă proporționalitate cu efectul asupra mediului – poluarea), ci evoluăm noi înșine, prin propria creație, căci numai creeând Omul poate evolua.
  Cât despre Creație versus Evoluție, cred că inteligența umană nu a ajuns (încă) în stadiul în care să poată explica apariția existenței Universului.

  Teoria Creației:
  Gândește astfel: dacă punem în comparație: [omul cu o creație a sa] ȘI [Dumnezeu și creația sa, Universul]->
  comparăm deci omul cu Dumnezeu și o creație a sa (de exemplu, un cod c++) cu universul;

  ->Înseamnă că existența divinității atinge nivele pe care inteligența umană nu le poate atinge în acest moment; or, o anumita unitate (spre ex. o variabilă din cod) din perspectiva noastră nu are deloc inteligența ci este doar o abstractizare a unei date cu care lucrăm, iar acea entitate nu va înțelege nicidecum tipul de ființă pe care îl reprezinți și faptul tu ai creat acel cod într-un compilator (pe care acea entitate nu are nicio șansă să-l înțeleagă, întrucât nu stă în atribuițiile acesteia). Prin urmare, un om, un individ din specia umană este, comparat cu divinitatea, ca variabila din cod: o entitate neîsemnată, net inferioara ca nivel de inteligență și putere de creare.

  Teoria Evolutiei:
  Din câte ai citit probabil ai observat ca în cazul evoluării unei specii din altă specie, doar specia evoluată rămâne, iar cea anterioară dispare în urma procesului de evoluție. Deci în niciun caz nu putea omul să evolueze din maimuta în așa fel încât ambele specii să rămână în același timp.

  Just my two cents:)

Lasă un Răspuns

*