Reportaj realizat de Ana-Maria Coteț și Adelina Seserman
Este o după-amiază friguroasă, soarele nu mai este darnic şi nu mai are putere, dar asta nu îi poate împiedica pe elevii Liceului de Informatică „Grigore Moisil” să resimtă atmosfera de sărbătoare. Conform tradiţiei, care durează de doisprezece ani, în luna decembrie, Liceul de Informatică își premiază olimpicii.
În acest an, festivitatea a avut loc pe 10 decembrie, în amfiteatrul liceului, într-o atmosferă plăcută, în care a plutit tot timpul mulțumirea celor care își știu apreciate rezultatele, indiferent că ei se numesc elevi sau profesori. În acest an elevii liceului au obţinut 115 premii la nivel judeţean, iar acest lucru a fost posibil datorită efortului depus atât din partea elevilor cât şi din partea profesorilor, care au un merit aparte pentru toată munca depusă.
Mulțumirile aduse profesorilor care i-au coordonat pe elevi, au fost urmate de premierea propriu-zisă a elevilor. Aceștia au primit diplome și premii în bani, în funcție de rezultatele obținute la diferitele discipline, de la informatică, matematică, limba şi literatura română, biologie, la limbi străine, educație fizică sau Religie. Cea care a deschis lista lungă a premianților a fost, desigur, Ştefania Liana Țucăr din clasa a IX-a A (pregătită în anii anteriori de domnii profesori Emanuela Cerchez și Marinel Șerban, iar în prezent de doamna profesoară Mirela Ţibu), care a obținut cel mai valoros și cel mai recent premiu, medalia de bronz la Balcaniada de Informatică. Un alt premiu important este cel al elevului Daniel Popescu din clasa a XI-a B , care a obţinut medalia de argint la etapa naţională la Olimpiada de Informatică. Desigur, fiecare premiu obținut este important în felul lui, contribuind nu doar la palmaresul elevilor, ci și la acela al școlii.
După aplauzele intense care au însoțit decernarea diplomelor, a urmat petrecerea surpriză, organizată în acest an în cantina liceului, cu sprijinul unora dintre membrii Consiliului Elevilor, dintre care s-au remarcat în mod deosebit în ceea ce privește organizarea, Ioana Chirilă, Monica Nistor şi Mădălina Ciobanu. La petrecere au participat atât elevii, cât şi domnii profesori. Cosmin Dragoman și Sami Mohammed, pe care i-am cunoscut la Balul bobocilor, ne-au încântat şi de această dată auzul cu melodii variate.
De asemenea, trupa de rock a liceului ne-a arătat și de această dată că muzica adevărată supraviețuiște oricărei mode.
Ca de obicei, am încercat să ne facem datoria de reporteri dornici să afle care este pulsul evenimentelor :
Reporter JS: Ce părere aveţi de activitate, în ansamblul ei?
Prof. Cristina Timofte: Este o activitate de suflet a liceului, organizată de profesori pentru elevi. Regret enorm că nu toți premianţii au reuşit să-şi ridice premiile. Sunt o mulţime de tineri cu care liceul se mândreşte, ei sunt un model pentru tinerii de vârsta lor!
Reporter JS: Ce le transmiteți, prin intermediul revistei „Joc secund”, olimpicilor?
Prof. Carmen Losonczy: Îi iubesc şi îi admir! Le doresc sărbători fericite şi un an cel puţin la fel de bun ca acesta în ceea ce priveşte rezultatele la olimpiade! Ţinând cont că în 2011 liceul împlineşte 40 de ani, aş dori ca ei să dedice toate premiile obţinute în anul viitor liceului.
Prof. Cristina Timofte: Este timp pentru toate… pentru distracţie, pentru convorbiri, pentru comunicare, pentru muncă şi mai ales pentru prietenie. Felicitări tuturor celor care ştiu să trăiască viața cu adevăratele ei valori!
Nu puteam să trecem cu vederea nici opiniile premianţilor noştri…
Reporter JS: Cum te simţi recunoscut drept un elev de valoare a liceului?
Cezar Andrici (VIII B): Aş minţi dacă aş spune că nu îmi oferă un alt aer, dar chiar şi aşa rămân ca ceilalţi, un elev care trebuie să îşi facă lecţiile.
Andrei Netedu (VIII B): Mă simt foarte entuziasmat că sunt recunoscut drept un elev de valoare al liceului.
Ştefania Liana Ţucăr (IX A): Sunt încântată de recunoaşterea rezultatelor muncii mele. Mi se pare o iniţiativă foarte bună premierea olimpicilor într-un cadru festiv, motivându-i atât pe elevii cu rezultate cât şi pe ceilalţi, stimulându-i şi pe ei să înveţe.
Daniel Popescu (XI B): La fel ca oricare elev, pur şi simplu sunt recunoscător pentru faptul că munca îmi este respectată.
Ioana Abuzuloaie (XII B): La întrebarea asta aş fi vrut să am puterea să expun fotografii cu ochii celor care-mi sunt alături şi cred în mine. Mă simt cum se simt şi ei. E un motiv în plus să-mi cresc performanţele.
Reporter JS: Cât contează pentru tine pasiunea şi cât contează munca în ceea ce faci?
Cezar Andrici (VIII B): Pasiunea îţi oferă dorinţa de a încerca ceva nou, dar fără muncă nu poţi face performanţă. Pe mine m-a făcut să îmi doresc să îmi evaluez cunoştinţele în diferite concursuri sau olimpiade.
Andrei Netedu (VIII B): Pasiunea contează foarte mult în informatică pentru mine, dar şi munca e foarte importantă pentru a ajunge în top.
Ștefania Liana Țucăr (IX A): Rezultatele nu se pot obţine fără muncă, iar pasiunea pentru informatică mă determină să muncesc cu plăcere, lucru care este foarte important. Pentru premiile obţinute la concursuri le sunt recunoscătoare atât profesorilor din gimnaziu (doamnei Emanuela Cerchez şi domnului Marinel Şerban) care m-au format şi mi-au deschis gustul pentru informatică, cât şi doamnei Mirela Ţibu care s-a implicat foarte mult în pregătirea mea pentru Balcaniadă.
Daniel Popescu (XI B): Dacă nu mi-ar fi plăcut cu adevarat ceea ce fac nu aş fi ajuns nicidecum la fel de departe, iar munca depusă a fost extrem de multă şi de obositoare. Pasiunea îţi dă voinţa să continui, deoarece îţi doreşti să fii printre cei mai buni. De asemenea, fără munca profesorilor îndrumători nu aş fi ajuns aşa de departe şi pentru asta le sunt extrem de recunoscător.
Reporter JS: Ce satisfacţie ai tu pentru că participi la aceste competiţii
Ioana Abuzuloaie (XII B): Unul dintre motivele pentru care particip este faptul că îmi place să îmi testez cunoştinţele la un nivel înalt şi reuşesc să fac din asta o competiţe cu mine însămi, competiţie al cărei câştig îmi dă un sentiment extraordinar.
Reporter JS: Ce părere ai de surpriza din cantina liceului organizată în acest an pentru voi?
Daniel Popescu (XI B): A fost cu siguranţă una plăcută. A fost bine să mă întâlnesc cu alţi colegi şi să ne amintim de concursurile la care am participat (runda ţine doar vreo 3 ore, dar în rest e ca un fel de vacanţă). Iar muzica pot spune ca a fost destul de bună şi de distractivă, mai ales că ne-a dat tuturor ocazia de a ne distra.
Ioana Abuzuloaie (XII B): Pentru mine totul a fost o surpriză totală; de la primirea invitaţiei până la ceea ce avea să se întâmple vineri seara, nu am vrut să ştiu absolut niciun detaliu. Prin urmare surpriza din cantină a fost ceva ce m-a impresionat plăcut şi o consider foarte inspirată.
Noi rămânem cu satisfacţia unei după-amieze plăcute în care ne-am distrat, am aplaudat, am cântat alături de premianţi, într-o atmosferă care are ceva specific liceului nostru.
Felicitari tuturor olimpicilor:), si regret nespus ca nu am putut ajunge la acest eveniment de mult asteptat.
Si reporterilor, ca de obicei ati realizat un articol excelent…BRAVO!!!
multumim:)