La sfârşitul acestei veri am participat, alături de colegi din mai multe clase, la un stagiu de formare, în Spania, prin proiectul Leonardo, coordonat de doamnele profesoare Adina Romanescu şi Cristina Fulop.
Stagiul de formare a avut ca scop dezvoltarea competențelor de web-design, aplicate în e-commerce. Astfel, am fost duși într-o firmă de web-design, unde cei de acolo ne-au prezentat câteva tehnici folosite de ei pentru a face pofit din siteuri.
În prima lecție, am învăţat despre marketing, după care, în zilele ce au urmat, ni s-a arătat, în principal, cum funcţionează diverse aplicații ale Google-ului ( Google AdSense, AdWords, Insights).
Atmosfera de la firmă a fost una extrem de plăcută, datorită echipei de oamnei tineri, mulți la prima lor slujbă, unde fiecare avea un rol bine definit, și părea că iubesc ceea ce fac. Unii dintre acești oameni au fost dispuși să ne arate și nouă o parte din atribuţiile lor.
Actvităţile foarte interesante ne-au motivat pentru proiecte ulterioare, însă, cele mai frumoase amintiri le-am adunat în albume foto.
Mare parte din timpul liber ni-l petreceam în Valencia, dar au fost multe ocazii în care am vizitat și alte locuri.
Prima excursie a fost într-un parc de distracții, Terra Mitica, gândit ca un conglomerate de orașe din Antichitate. Acesta era plin de caruseluri ce ne-au oferit experiențe incredibile întreaga zi. Unele dintre ele erau marcate ca determinând un nivel crescut al adrenalinei, ceea ce pe unii i-a făcut să-și dorească să le încerce cât mai repede, în timp ce alții au așteptat să prindă curaj.
Într-un alt week-end, am pornit spre Madrid. Imediat, după un drum lung, ce a început dimineața devreme, am vizitat muzeul Prado. Un tur pașnic printre tablouri s-a transformat într-o cursă în care încercam să ajungem în cât mai multe săli, ca, într-un final (cel puțini câțiva), să ne dorim să o vedem măcar pe Maya lui Goya, asta pentru că am avut cam 2 ore la dispoziţie pentru a vizita muzeul.
Un alt obiectiv impresionant a fost Palatul Real, iar cei care au vrut, au vizitat și stadionul Santiago Bernabéu.
În rest, Madridul a dat impresia unui oraș extrem de aglomerat, (cam cum e la noi de zilele orașului), plin de viață pe timpul nopții, și cam pe tot timpul zile, (exceptând orele foarte matinale- cam până în ora 10 – în care cel puțin magazinele nu sunt deschise).
Contraponderea stilului de viață din Madrid, am întânlit-o în Toledo, un oraș aflat la 45 km de Madrid, declarat Patrimoniu Mondial de UNESCO. Un loc liniștit, ce îți inspiră un aer medieval.
Acestea au fost cele mai importante locuri pe care le-am vizitat în afara Valenciei, ce reprezintă o sursă bogată de amintiri pentru noi.
Însă, să nu uităm de principalul loc în care ne-am petrecut timpul.
Ceea ce este memorabil la oraşul Valencia este faptul că îmbină arhitectura modernă cu cea clasică, creând contraste cu adevărat spectaculoase. Cel mai frumos exemplu de artă modernă este Oraşul artelor şi ştiintelor, proiectat de renumitul arhitect Santiago Calatrava. Acesta cuprinde constructii de artă modernă, printre care un cinematograf, Muzeul Ştiinţelor, un oceanograf ( cel mai mare din Europa ) şi altele.
În centrul oraşului am putut vedea clădiri stilizate în caramidă roşie, ca nişte vechi bastioane, iar arhitectura este preponderent gotică sau barocă. Din acest punct de vedere putem spune că există o oarecare asemănare cu oraşul Sibiu. Catedrala din Valencia îmbină aceste stiluri: fiecare dintre porţile Catedralei are un stil diferit: Poarta de fier este construită în stil baroc, Poarta Apostolilor în stil gotic şi Poarta Palatului în stil romanesc. Turnul în care se află clopotul catedralei se numeşte El Miguelete.
Dintre muzeele din Valencia cele care merită amintite sunt “Museo de Bellas Artes San Pio V”, al doilea cel mai important muzeu de artă din Spania şi “Museo Nacional de Ceramica Gonzalez Marti“, unde putem vedea o colecţie de obiecte ceramice, multe dintre ele vechi de câteva sute de ani.
Alte obiective ce nu trebuie ratate sunt “Lonja de la Seda“, cel mai bun exemplu de arhitectură gotică, o clădire impresionantă ce se găseşte pe lista Patrimoniului UNESCO şi Biserica Santos Juanes, un edificiu în stil baroc aflat în Plaza del Mercado.
O zi la mare în Valencia nu ar trebui ratată, mai ales datorită climei calde care menţine apa caldă mare parte din an. În portul din Valencia am putut admira o mulţime de yahturi şi ambarcaţiuni luxoase, dar şi o corabie a piraţilor.
Valencia este un oraş memorabil, pe care nu îl vom uita, un oraş care te surprinde prin contrastul dintre vechi si nou, prin minunile arhitecturale moderne, cât şi prin încărcătura istorică prezentă aici, oraș de care ne-am putut bucura din plin, datorită vremii mereu favorabile, și a situării apartamentului în care am stat, aproape de zona centrală. Așa că puteai găsi întotdeauna ceva de făcut sau de văzut.
Comentarii recente